Zsámbéktól Budakalászon át Esztergomig: Rövid hírek kávé mellé

0
157

Budakalász:

Pénteken lesodródott az útról egy kisteherautó, a Megyeri híd budakalászi lehajtójánál. Szintén pénteken egy 79 éves férfi  egy késsel több alkalommal megszúrta 80 éves élettársát

Dorog:
Nagy botrányt kavart a héten a TV2 riportja miszerint a dorogi pedofillal a rendőség nem tud mit kezdeni lévén nem beszámítható. Később közleményt adott ki a Komárom-Esztergom  Megyei RFK miszerint fokozták a rendőri jelenlétet Dorogon.

Esztergom:

A hét közepén jött a sajtó bejelentés, miszerint egy héti nem lesz meleg étel a Vaszary Kolos Kórházban, mert az intézmény felmondta a szerződést a Hungast Zrt-vel. Másnap a kórház bejelentette, hogy átmeneti megoldást találtak, így csütörtöktől ismét megfelelő ellátást kapnak a betegek. Szintén Esztergomban a SUZUKI Gyárban két hetes leállás lesz, mialat elvégzik a szokásos karbantartási munkákat.

Piliscsaba
Hétfőn képriportban beszámoltunk a vasárnap éjjeli viharról. A Piliscsabai Önkéntes tűzoltók felhívást adtak közre a szabadtéri tüzek megelőzésére.  Jó hír a piliscsabai lakosok számára, hogy hétfőn indul a Bajcsy felújításának utolsó szakasza, amely után végre sima út várja a városban autózókat.  Szintén örömmel adtunk hírt, hogy a település sikeresen pályázott az orvosi rendelő felújítására, aminek keretében 27  millió forint támogatást nyert a település.  Exkluzív interjúval indítottuk útjára a Történet A Cégér Mögött rovatunkat, amelyben Császár Claudiával beszélgettünk minyonokról, motorokról, street foodról és még sok minden másról.

Pilisvörösvár

Hétfőn két baleset történt Pilisvörösváron, egy gyalogost gázoltak a Fő úton, illetve Csobánka és Pilisvörösvár között volt egy anyagi káros baleset. Az olimpián tegnap a vízilabda válogatott döntetlent játszott Szerbia ellen,  a góllövők között volt a vörösvári Manhercz Krisztián is.

Pomáz

Baleset történt Pomázon szombat délután, a jármű vezetőjét  mentőhelikopterrel szállították kórházba. A hét elején adtunk hírt arról, hogy a Budaörsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított orgazdaság bűntette miatt egy pomázi férfi ellen, aki drága lopott autókat próbált eladni.

Tinnye

Hétfőn baleset történt Tinnye és Pilisjászfalu között. A korábban, a PilisCentrum által már bemutatott Kossuth szoborról az RTL híradója is beszámolt hétfőn. Hírt adtunk a héten arról is, hogy a falu hagyományteremtő főzőversennyel készül augusztus 20-án. Pénteken lesodródott az útról, majd a fák közé csapódott egy személyautó a Piliscsaba és Tinnye közötti útszakaszon.

Zsámbék

Zsámbékon, az egykori légvédelmi rakétabázison nyílt július elején – hazánkban elsőként – repülésrégészeti kiállítás, amely méltó emléket állít a második világháborúban harcolt repülőszemélyzeteknek. A kiállításon a Magyar Roncskutató Egyesület kutatási anyagait, valamint repülős relikviákat mutatnak be.

Iskolakezdés 2016
Elkezdődött hétfőn a tankönyvek kiszállítása az iskolákba, a kiadványok a tervek szerint augusztus végéig megérkeznek az intézményekbe. Összefoglaltuk pénteken egy cikkbe a 2016/2017-es tanév fontosabb tudnivalóit