3 személyi sérülés, 8 anyagi kár – a balesetek megelőzhetőek a szabályok betartásával

0
541

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök három személyi sérüléses és nyolc anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Egy 18 éves dorogi lakos közlekedett 2017. augusztus 14-én 17 óra 13 perckor Esztergom, Homok utcában az általa hajtott kerékpárral. Az útkereszteződéshez érve nem biztosított elsőbbséget a Temesvári úton tőle jobbról érkező Ford típusú személygépkocsinak és az útkereszteződésbe kerékpárjával behajtott, ahol a gépjármű bal első részének ütközött, majd felborult. A kerékpárt vezető férfinek súlyos sérülései lettek.

Anyagi káros közúti közlekedési baleset történt 2017. augusztus 14-én 18 óra 50 perckor Tatabánya belterületén. Egy 22 éves férfi közlekedett Audi típusú gépkocsijával az Ond Vezér utcában a Győri út irányába. A járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülék teli zöld jelzésénél balra akart kanyarodni, azonban nem győződött meg arról, hogy neki szemből érkezik egy egyenesen továbbhaladni szándékozó Opel típusú gépkocsi és összeütköztek.

Ne feledjék: a balesetek megelőzhetők! A legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok betartása.

Balesetmentes közlekedést kíván a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság!