Előzzük meg a baleseteket!

0
369

A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek statisztikai mutatói alapján a rendőrök az idei évben is fokozott figyelmet fordítanak a kerékpárosok, illetve a gyalogosok közlekedésbiztonsági helyzetének alakulására. A balesetek megelőzése érdekében 2016. július 7-én Gödön hívták fel a figyelmet a közlekedési szabályok betartására, valamint a kerékpár kötelező felszereléseire. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője beszélt arról, hogy a gyalogosok sokszor figyelmetlenül lépnek az úttestre vagy rosszul becsülik meg a közeledő jármű távolságát. A balesetek közel 50 %-a a gyalogos hibájából következik be.

Dr. Ménkű Szilvia r. alezredes tájékoztatást adott arról is, hogy a kerékpár szinte a legnépszerűbb közlekedési eszköz, azonban a gyermekek közlekedési szabályismerete alacsony szintű, ami sok esetben vezet balesetekhez.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága olyan kisfilmeket készített, amelyek a gyalogosok és kerékpárosok szabályos közlekedésére és a leggyakoribb veszélyhelyzetekre figyelmeztetnek.

Galéria

Előzzük meg a baleseteket! Előzzük meg a baleseteket! Előzzük meg a baleseteket! Előzzük meg a baleseteket!

Forrás: police.hu