Ezer Lámpás Éjszakája 2016 – Tavaly egy kisvárosnyi gyerek eltűnését jelentették a rendőrségnek

0
367
Ezer Lámpás Éjszakája 2016. Eltűnt Gyermekek Világnapja
Ezer Lámpás Éjszakája 2016. Eltűnt Gyermekek Világnapja

Tavaly egy kisvárosnyi gyerek eltűnését jelentették a rendőrségnek – hívta fel a figyelmet az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódó Ezer Lámpás Éjszakája programot szervező cég az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Az Országos Rendőr-főkapitányság Hermon körözési nyilvántartási rendszere szerint 16 429 14-18 éves fiatal eltűnésével összefüggésben rendeltek el nyomozást, míg a 14 év alattiaknál 2850 esetben kellett mozgósítani a nyomozó hatóságot. Összességében 19 279 körözést indítottak el a rendőrök tavaly a 18 évnél fiatalabbak eltűnésével kapcsolatban. Jelenleg több mint 4 ezer kiskorút nem találnak a szülők és a hozzátartozók.
Az eltűnt gyermekek világnapja május 25., ehhez kapcsolódóan vasárnap hatodik alkalommal rendezik meg az Ezer Lámpás Éjszakája programsorozatot. A kampányban 13 város vesz részt, minden helyszínen jótékonysági koncertekkel, családi és gyerekprogramokkal, valamint bűnmegelőzési tanácsadással hívják fel a figyelmet a csellengés veszélyeire.
A vasárnapi programokon több mint hatvan együttes és énekes vállal szerepet, a társadalmi célú rendezvényen többek közt olyan fellépők állnak majd színpadra, mint Curtis, Radics Gigi, a Holdviola, Nagy Feró és a Beatrice, a Sugarloaf, a Ladánybene 27, a Belmondo, ByeAlex és a Slepp.
Az eseményen 12 ezer világító lufit engednek a magasba, így szeretnék jelezni, hogy minden gyereket hazavárnak.

Forrás: MTI

Miről szól az Ezer Lámpás Éjszakája?

Az Ezer Lámpás Éjszakája egy társadalmi célú program 2011 óta Magyarországon, melynek keretében felhívják a figyelmet a gyermekeltűnések aggasztó statisztikájára, és kampányukkal támogatják az eltűnt gyermekek megtalálását.

Jelenleg több mint 1000 gyereket és fiatalkorút keres a rendőrség, éves szinten mintegy 80-100 gyerek tűnik el nyomtalanul.

Tegyünk együtt az ügyért! A kampány – melynek keretében a Magyar Tej dobozain jelennek meg az eltűnt gyermekek arcképei -főtámogatója az Alföldi tej. Az Ezer Lámpás Éjszakájához az elmúlt években több mint száz zenész csatlakozott, és adott jótékonysági koncertet az ország több nagyvárosában. A rendezvény védjegye az a több ezer világító léggömb, amelyet az Ezer Lámpás Éjszakáján a magasba engednekk, jelképesen utat mutatva az eltűnteknek.

Jelszavuk: „Gyertek haza!”

Ezer Lámpás Éjszakája 2016.
Ezer Lámpás Éjszakája 2016.