Ezt nem hiszi el: Kisrepülőgép landolt az autópályán

0
161
Budapest, 2016. május 30. Az M1-M7-es autópálya Budapestrõl kivezetõ szakaszán, a 10-es kilométernél 2016. május 30-án eddig ismeretlen okból leszállt Cessna kisrepülõ. Nem sérült meg senki. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Leszállt egy Cessna kisrepülő hétfőn az M1-M7-es autópálya budapesti bevezető szakaszán – értesült az MTI. Az eset során nem sérült meg senki – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon. A rendőrség később hozzátette: a közelben lévő járőrök már a gép ereszkedésekor megkezdték a helyszín biztosítását.

A BRFK azt írta, hogy a repülőgép az M1-M7-es fővárosból kifelé vezető oldalán, a 10-es kilométernél szállt le. A forgalmat rendőrök irányítják – tették hozzá.
A rendőrség később az MTI-nek eljuttatott közleményében tudatta: amikor a BRFK járőrei észlelték, hogy a repülőgép alacsonyan száll és folyamatosan ereszkedik, gépjárművükkel mögé álltak és megkülönböztetett jelzéssel megkezdték a forgalom terelését, lassítását. A rendőri intézkedésnek is köszönhetően senki sem sérült meg és anyagi kár sem keletkezett – emelte ki a BRFK.
Vályi Csongor, a budaörsi repülőtér vezetője az MTI-nek elmondta: a pilóta és utasa oktatórepülést hajtott végre, amelyre a budaörsi repülőtérről indultak. Az oktató a felszállás után úgy érezte, gyengül a hajtómű, ezért úgy döntött, kényszerleszállást hajt végre az autópályán. A művelet alatt nem sérült meg senki, az autópályán haladó autók és a repülőgép sem – közölte.
Tájékoztatása szerint a pilótáknak azt tanítják: ha a gép még repül, de már nem irányítható, azaz nincs vonóerő, akkor kényszerleszállást kell végrehajtani egy arra alkalmas területen – mondta. Ebben az esetben az autópálya volt a létező legjobb megoldás – fűzte hozzá.

 

 

Forrás:mti

Budapest, 2016. május 30. Az M1-M7-es autópálya Budapestrõl kivezetõ szakaszán, a 10-es kilométernél 2016. május 30-án eddig ismeretlen okból leszállt Cessna kisrepülõ. Nem sérült meg senki. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Budapest, 2016. május 30.
Az M1-M7-es autópálya Budapestrõl kivezetõ szakaszán, a 10-es kilométernél 2016. május 30-án eddig ismeretlen okból leszállt Cessna kisrepülõ. Nem sérült meg senki.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán