Ki akarták kerülni a zsarukat, ez lett a vesztük

0
387

A járőrök 2016. június 1-jén 21 óra 37 perckor Dorog belterületén, az Esztergomi úton egy személygépkocsit akartak ellenőrizni. A sofőr a megállító fényjelzéseket észlelte, azonban alacsonyabb sebességi fokozatba kapcsolt, majd egy hirtelen kormány mozdulttal kikerülte a rendőröket.

A járőrök a szolgálati járművel a személygépkocsit követték, melynek vezetője a többszöri hang-és fényjelzés ellenére sem lassított. A gépkocsivezető a Kossuth Lajos utcában hirtelen fékezett és a járműből kiugrott. A menekülő férfit a rendőrök elfogták.

A sofőrrel szemben ittasság gyanúja merült fel, melyet a vele szemben alkalmazott szonda pozitív eredménye is megerősített. Az intézkedők a 41 éves csolnoki lakost mintavételre előállították és vezetői engedélyét átvételi elismervény ellenében elvették.

Szintén kivonta magát a rendőri intézkedés alól az a 17 éves komáromi lakos, akit a dorogi rendőrök 2016. június 2-án 22 óra 20 perckor Sárisáp belterületén igazoltattak.

A fiú egy családi ház ablakán kiugrott és elrejtőzött a környék füves-bokros területén a körzeti megbízottak elől. A rendőrök a területet átvizsgálták és a fűben fekve találtak rá a fiatalkorúra. Ellene a Kalocsai Rendőrkapitányság eltűnés miatt rendelt el körözést.

Forrás:police.hu