Home Kék hírek Mi történt a hétvégén? Baleset, esőzések, képek…

Mi történt a hétvégén? Baleset, esőzések, képek…

0
Mi történt a hétvégén? Baleset, esőzések, képek…
Zsámbék, 2016. július 17. Összetört jármûvek az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, Zsámbék közelében, ahol két személyautó összeütközött 2016. július 17-én. A balesetben egy ember életét vesztette, ketten súlyosan megsérültek. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Annyira sűrűek voltak az elmúlt napok történésekben, hogy úgy gondoljuk összefoglaljuk mindazoknak, akik hétvégén pihentek vagy nyaraltak, így nem olvastak minket.
Az OMSZ előrejelzése alapján hétvégére nagyobb mennyiségű csapadék volt várható, ezért Piliscsabán pénteken havaria-beavatkozásként település szerte árkokat ástak, mélyítette.  Két rendőrörs munkatársairól is hősként tudósítottunk:  A pilisvörösvári körzeti megbízottak egy 70 éves asszonyt kísértek haza, a  budaörsi járőrök pedig ölben vittek le a mentőig egy sérült nőt.  Tudósítottunk arról, hogy a mai nap folyamán búcsúztatják Aigner Szilárdot Budakalászon. Összegyűjtöttük (gyűjtjük) a régióban a nyári szabadságok miatt módosult rendelési időket. Még mindig pénteken összeütközött két személyautó Szentendre belterületén a 11-es főút és a Paprikabíró utca kereszteződésében.  Szombaton a régió dinnye árait kezdtük el összegyűjteni. Szombat sem telt el baleset nélkül. Pilisvörösváron gyalogost gázoltak.  Az OMSZ előrejelzése bejött, rengeteg csapadék hullott a hétvégén a régióban és sajnos Piliscsabán a megerősített árokrendszer nem bírta el a megnövekedett terhelést.
Örömünkre szolgál, hogy a régiót arról tudtuk tájékoztatni, hogy mégsem lesz drasztikus járat ritkítás a Volánnál. Emellett a NIF Zrt. facebookon közzétette, hogy 30%-os emelkedést mértek a felújítást megelőző időszakhoz képest az esztergomi vonalon. Ennek apropóján kérdéseket tettünk fel a MÁV és a NIF Zrt-k felé:

  • Milyen viszonylatokban emelkedett az utasszám 30%-ot?
  • Teljes viszonylatban, vagy csak az új megállókban?
  • Be lehet tekinteni a mérési adatokba?
  • Hol tart a villamosítás? Jelen pillanatban a projekt még az “előkészítés alatt” listában sem található a NIF Zrt honlapján
  • Miért nem végezték el a törvényben július 1-ig meghatározott időpontig a parlagfű mentesítést a MÁV-hoz tartozó vonalakon?
  • Mekkora büntetést fizettek eddig ki az el nem végzett mentesítés miatt?

Vasárnap is voltak balesetek a régióban, Ürömön egy autós néhány oszlopot nullázott le személyi sérülés nélkül, ellenben Zsámbék mellett halálos baleset történt.

Hétvége képekben