Szentendrei dílereket fogtak a rendőrök

0
421

A bűnözői csoport mind a négy tagját előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást L. István szentendrei lakos és társai ellen. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az általa beszerzett kokaint és amfetamint három társa – a szentendrei L. Zsolt és K. Péter, valamint a budapesti R. János – legalább fél éve árulta a Pest megyei városban és annak környékén. A nyomozás adatai szerint a szervezetten működő bűnözői csoportnak 40-50 főből álló vásárlói köre volt, akik közül többen szintén továbbértékesítették az általuk megvásárolt kábítószert.

Egy szentendrei parkban L. István 2017. június 16-án délelőtt kábítószert adott át L. Zsoltnak, akit később a járőrök a Dunakorzón intézkedés alá akartak vonni. A férfi a rendőrök láttán megpróbált elmenekülni és futás közben a nála lévő kábítószert a Dunába akarta dobni.

 

Az egyenruhások utolérték, majd elfogták L. Zsoltot, a dunaparti kövek között pedig megtalálták a kábítószeres zacskót, amelyben – az előzetes szakértői vélemény szerint – 20 gramm kokain volt. Az elfogással párhuzamosan a nyomozók L. Istvánt is ellenőrizték, akinek ruházatában, illetve luxusautójában további 11 pakett kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le.

 

Az összehangolt akció keretében a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a bűnözői csoport további két tagját, K. Pétert és R. Jánost is elfogták. A dílerekhez köthető lakásokban megtartott házkutatások alkalmával amfetamint, valamint a kábítószer porciózásához használt eszközöket, mérlegeket, zacskókat és összesen 2,5 millió forint készpénzt találtak és foglaltak le. A rendőrök lefoglalták L. István nagy értékű luxusatóját is. A nyomozók mind a négy férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság 2017. június 19-én elrendelt.