Vádat emeltek a pilismaróti gyerekbántalmazó ellen

0
161

Egy pilismaróti férfi nemhogy elhanyagolta, de szinte terrorizálta gyermekeit és családját. Most vádat emeltek ellene.
Az Esztergomi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a férfivel szemben, aki nevelési feladatait elhanyagolta, két gyermekét félelemkeltés céljából megfenyegette, illetve egyikőjüket megverte.

A házaspár Pilismaróton élt, két közös gyermekük született. A férj rendszeresen fogyasztott alkoholt, így emiatt, és az ennek hatására kiváltott agresszivitása miatt a családban feszült volt a viszony. A férfi a nevelési kötelezettségét folyamatosan elhanyagolta, lánygyermekeit rendszeresen megalázta, napi szinten becsmérlő szavakkal illette és leköpte őket, velük szemben trágár kifejezéseket használt. A gyermekeknek az édesapjukhoz való viszonya szorongásokkal, félelmekkel terhelt lett, iskolai teljesítő képességüket az állandó stresszforrást jelentő magatartás negatívan befolyásolta, az apa magatartása következtében érzelmi sérültséget szenvedtek.

 

Ezen túlmenően a férfi ittas állapotban 2015. szeptember 23. napján, a délutáni órákban a kisebbik lányával kiabált, valótlanul számon kérte, miért lopta el a 20.000 forintját, majd megfenyegette őt, aki a lakás másik részébe menekült, de a férfi folytatta a fenyegetőzést és az ordibálást. A nagyobbik lány a fenyegetéseket hallva, több alkalommal kérte az apját, maradjon csendben, mert zavarja őt a tanulásban. A férfi ekkor odalépett az asztalhoz, azt a sértett felé borította úgy, hogy az asztalon gyertyák égtek, mivel az áramszolgáltató kikapcsolta az áramot, emiatt a sértett gyertyánál tanult. Ezt látva a felesége megpróbált közbe avatkozni, de a férfi folyamatosan fenyegette őket, illetőleg a lányát egy alkalommal a hátán megütötte. A gyermek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az elkövetővel szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

via PilisCentrum/Esztergomi Járási Ügyészség