Címke: máv

Féláron a Nemzetközi Hadikultúra Fesztiválra

Ötvenszázalékos utazási kedvezményt biztosít a MÁV-START és a GYSEV bármely belföldi vasútállomásról a kunszállási és a kiskunfélegyházi állomásra, a június 9-tól 11-ig tartó, IV. Nemzetközi...

Gyereknap a Gyermekvasúton is

Mint azt már itt és itt írtuk, a hétvégén rengeteg program vár a gyerekes családokra. A MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút színes programokkal várja a családokat...

MÁV válasza a vágányzárral kapcsolatosan

Korábbi cikkünkben jeleztük, hogy úgy tűnik már péntekenként reggeltől pótló buszok fognak közlekedni a vágányzár miatt. Utána kérdeztünk a NIF-nél, akik cáfolták, illetve jelezték, hogy a MÁV pontosítani fog hamarosan. Meg is érkezett a közlemény. Íme:

A vasúton utazók biztonságáért kampányol a MÁV és a rendőrség

A vasúton utazók biztonságára és az alapvető vasúti közlekedési szabályok betartására hívja fel a figyelmet a MÁV, a MÁV-START, több megyei baleset-megelőzési bizottság és rendőrkapitányság együttműködésével júniustól augusztus végéig tartó kampánysorozatában - közölte a vasúttársaság

Kormányablakot alakít ki a MÁV a Nyugati és a Keleti pályaudvaron

Megkezdődik a Nyugati és a Keleti pályaudvaron a kormányablakok kialakítása európai uniós forrás felhasználásával az állomásfejlesztés és integrált ügyfélszolgálat fejlesztés projekt keretében - jelentette be Pál László, a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettese kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Elindult a villamosítás – Exkluzív helyszíni beszámolónk

2016. július 27 –én 11 –kor ünnepélyes keretek között indították útjára az Esztergom - Budapest vasútvonal fejlesztésének következő ütemét, melynek keretében a Rákosrendező – Esztergom vasútvonal villamosítása, az állomásépületek felújítása, a biztosító berendezések korszerűsítése valósul meg. A fejlesztési tervekről sajtótájékoztató keretében nyilatkoztak a Kormány, a NIF Zrt., és a MÁV képviselő, egyebek mellett a PilisCentrum.hu munkatársának is.

Megérkezett a MÁV válasza

Múlt héten több kérdés felmerült mind az utasszám növekedéssel, mind a parlagfűvel kapcsolatosan. A MÁV ma válaszolt a kérdéseinkre. Legalábbis egy részükre. Igen, mert a felújítással kapcsolatos kérdéseket az emailben nem emeltük ki -csak linkeltük - , így arra még nem kaptunk választ sebaj, nekifutunk ismét. Tehát az emailben feltett kérdések a következőek voltak.

5-10 perces késések a Budapest-Esztergom vonalon!

A Budapest-Esztergom vonalon 5-10 perccel növekedhet a szombat délelőtti, kora délutáni vonatok menetideje, mert Angyalföldnél munkavégzés közben a kivitelező elvágott egy biztosítóberendezési kábelt. A vonatok ezért fokozott biztonsági előírás szerint közlekednek az érintett szakaszon.

Válasz érkezett a NIF-től: 2018-ra ígérik a villamosítást….

A PilisCentrum.hu két nappal ezelőtt kérdéseket fogalmazott meg mind a NIF mind a MÁV felé. A kérdéseink az alábbiak voltak az esztergomi vonallal kapcsolatosan:Milyen viszonylatokban emelkedett az utasszám 30%-ot? Teljes viszonylatban, vagy csak az új megállókban? Be lehet tekinteni a mérési adatokba?

NIF: Emelkedett az utasszám – és amiről a hírek nem...

A minap a NIF közzétette, hogy a Budapest–Esztergom vasútvonal utasforgalma mintegy 30%-kal emelkedett a felújítás előtti adatokhoz viszonyítva. Korábban elég sok cikket írtam a MÁV-ról más formátumban (Megint Állunk Vazze blog), így kicsit megpiszkálta a csőrömet a dolog. Hiszen annak a 30%-nak valahol máshol is jelentkeznie kellene. A 10-es úton érezhetően _nem_ csökkent az autós forgalom, azt sem gondolnám, hogy hirtelen 3 év alatt ekkorát ugrott az agglomeráció lélekszám tekintetében.
Tovább az eszköztárra