TEK-esek lesznek a Szigeten

0
324

A fesztiválozók TEK-egységekkel találkozhatnak idén a Szigeten, de más biztonsági intézkedésekkel is készülnek a fesztivál szervezői.

Saját bevetési egységgel lesznek jelen az idei Sziget fesztiválon a terrorelhárítók – adta hírül a keddi Magyar Nemzet.

A fesztivál szokásos, voucheres beléptetőrendszerében a vendégeknek fényképes igazolvánnyal kell igazolniuk a személyazonosságukat, ez elősegíti a hamis vagy lejárt okmányok kiszűrését.

Emellett a beléptetőkapuknál rejtett és demonstratív technikai eszközök segítségével szűrik ki a csomagból a fegyvereket és egyéb veszélyes tárgyakat. A Szigeten telepített kamerarendszer arcfelismerő funkcióval is rendelkezik.

Mivel a rendezvény több mint tízezer fős, a magyar törvények értelmében operatív törzset kell felállítaniuk a szervezőknek, rendőrökből, katasztrófavédőkből, sőt akár az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársaiból. Emellett a BRFK fedett nyomozókat küld a Szigetre, a Terrorelhárító Központ pedig saját bevetési egységgel vonul ki a helyszínre a fesztivál hetében. Külföldről is jönnek rendőrök, Nagy-Britanniából, Németországból és Hollandiából, de lehetséges, hogy más országokból is.

A megközelítési utakat idén arra való tekintettel is biztosítják, hogy elkerülhető legyen egy esetleges tömegbe hajtós merénylet.

Külön csapatot állítottak fel arra, hogy megakadályozzák a közösségi médiában a pánikkeltésre alkalmas álhírek terjedését.

via: hvg.hu