Piliscsaba: A Magyar Közút tájékoztatója a Bajcsy-Zsilinszky út és a Vasút utca felújításáról

0
242

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából a vállalkozó EuroAszfalt Kft. 2016. április 26-án megkezdi a Piliscsaba, 11304. j. út 0+037,26 – 0+768,24 km sz. közötti szakasza (Piliscsaba, Bajcsy Zsilinszky út és Vasút utca) burkolat felújításának kivitelezési munkáit.

A felújítás során a Bajcsy Zsilinszky út és a Vasút utca jelenlegi nagykockakő burkolata teljes egészében elbontásra kerül.

Az átépítés során a burkolatszélesség nem változik, de a forgalmi rend a következők szerint módosul: teljes hosszon egy oldali, (bal oldal)  párhuzamos parkolók kerülnek kiépítésre, nagykockakő burkolattal. A kétirányú forgalom lebonyolítását az új aszfaltburkolaton kijelölésre kerülő 2 x1 forgalmi sáv fogja biztosítani. A Vasút utca vasútállomás előtti szakaszának forgalmi rendje az átépítést követően nem változik.

A közút burkolatának víztelenítést biztosító csapadékvíz elvezető rendszer  is – a szükséges mértékben – felújításra kerül.

A beruházásnak nem része a meglévő járdaburkolat felújítása, illetve új járdakapcsolatok kiépítése.

 Az kivitelezési munkálatok szakaszonként bevezetésre kerülő félpályás lezárással, jelzőlámpás forgalomirányítás mellett történnek. 2016. április 22-től, az építés teljes ideje alatt, a Bajcsy-Zsilinszky út és a Vasút utca teljes hosszán megállási tilalom lesz érvényben.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a lezárással érintett szakaszokon, a lezárás oldalában lévő ingatlanok megközelítésére az útburkolatról nem lesz lehetőség.