Szentendre továbbra is biztosítja a színvonalas úszásoktatást

0
380

Sikerrel zárult Verseghi-Nagy Miklós polgármester a KLIK-kel való egyeztetése a szentendrei gyerekek úszásoktatásával kapcsolatban. Az önkormányzat átvállalja a költségek egy részét, ezzel tartható az úszásoktatás színvonala.

Verebélyi Ákos tankerületi igazgató februárban arról tájékoztatta a polgármestert, hogy a 2016/17-es tanév II. félévében a szentendrei iskolák tanulóinak úszásoktatását a V-8 uszodában a KLIK nem tudja finanszírozni.

Úgy gondolom, hogy ez teljességgel elfogadhatatlan, tekintettel arra, hogy ezáltal a gyermekek egy része egyáltalán nem részesült volna a tanévben úszás oktatásban (akiknek a 2. félévre volt betervezve az úszás) – mondta a polgármester, aki haladéktalanul egyeztetést kezdeményezett a KLIK vezetőjével.

Verseghi-Nagy Miklós tárgyalásra hívta a négy általános iskola igazgatóját, az Aquapalace Kft. ügyvezetőjét és Verebélyi Ákost a kialakult helyzetről. Az iskolák igazgatói jelezték, hogy számos problémát vet fel, ha a KLIK  nem finanszírozza az úszásoktatást: egyrészt jelentősen csökkenne a gyermekek úszásoktatásának a színvonala, másrészt komoly gondot jelentene a napi testnevelés óra megtartása a tornatermek túlfoglaltsága miatt.

Sikerült elérnünk, hogy a KLIK biztosítsa a minimum úszás óraszám finanszírozását, az e fölötti óraszámot pedig a város átvállalja. Ezzel a döntéssel továbbra is támogatjuk a szentendrei gyerekek magas színvonalú sportnevelését.
Számomra ez egy kiemelten fontos személyes cél is ilyen módon tudjuk a jövőben biztosítani a helyi iskolák és a szentendrei gyerekek sorsa, nem hagyom, hogy az oktatás színvonala csökkenjen Szentendrén! – jelentette ki a polgármester.

 

via: szentendre.hu