Balogh Anna országos úszóbajnok

0
691

Balogh Anna 2017. február 25-én és 26-án Százhalombattán, a VII. Rövidpályás Szenior Úszó Országos Bajnokságon két aranyérmet és egy ezüstöt nyert hátúszásban, a 3. korcsoportban. Balogh László szentendrei festőművész lánya több helyi indulóval vett részt a versenyen: a V-8 DSE-t rajta kívül Boulsevicz Beatrix, Kemény András, Hargitai Gábor és Nagy Bernadett képviselték.

A volt olimpikon pillangóúszó, Boulsevicz Bea hét aranyérmet szerzett a 2. korcsoportban, Kemény András két ezüstöt és két bronzérmet nyert a 4. korcsoportban. Anna szintén a szentendrei V-8 uszodában készült fel a versenyre a kiváló edző, Zombori Regő irányításával, de Hosszú Katinka úszóklubjának, az Iron Aquatics-nak is a tagja. Boulsevicz Beatrix, Kemény András és Balogh Anna időeredményünkkel jogot szereztek az augusztusi budapesti Masters VB-n való indulásra, így jelenleg erre a megmérettetésre készülnek, illetve tavasszal és nyáron még több komoly verseny vár rájuk.

A szenior úszóversenyeket a Magyar Szenior Úszók Szövetsége rendezi, 25 év feletti úszók vehetnek részt rajtuk, 5 évenkénti korcsoportokban. A versenyeken általában volt profi úszók indulnak, de néhány lelkes amatőr, akik sok edzéssel vagy alkati adottságaiknak köszönhetően fel tudják venni velük a versenyt – ahogyan Anna is –, részt vehetnek ezeken a rendezvényeken. Ennek a korosztálynak is nagy szüksége van a testmozgásra, a jó kondícióra. Ezek a sportolók a munkájuk mellett végeznek nagyon komoly edzéseket, ami mindenképpen tiszteletre méltó és követendő. Idén különösen népszerű  a szenior úszás Magyarországon, mert a felnőtt vizes világbajnokság után, augusztusban Budapesten, a most átadott Duna Arénában tartják a vizes sportágak Masters világbajnokságát.

Gratulálunk a szentendrei úszók szép eredményeihez!

via: szentendre.hu