10 dísznövény, amely szinte minden háztartásban ott volt

0
1012

Amikor én még kissrác voltam…

Anyukámnak, és gondolom az Ön anyukájának is, vagy lehet, hogy éppen Önnek is kedves olvasóm, rengeteg virága volt és van otthon.
Kíváncsian várjuk olvasóink reakcióit, kinek milyen és hány darab növénye van, vagy volt az otthonában?

A teljesség igénye nélkül nézzünk 10 virágot, ami teljesen átalakítja lakásunk hangulatát:

 1. Orchidea

  A kosborfélék vagy orchideafélék a spárgavirágúak rendjébe tartozó család. Több szempontból is a növényvilág egyik legfigyelemreméltóbb családja.
  További>>>
 2. Csalánvirág
  Az egyik legtarkább és legszínesebb nyári virágunk.
  További>>> 
 3. Anyósnyelv

  A liliomfélék családjába tartozik. Továbbiak>>>
 4. Majomfa

  Népszerű, pozsgás, nagyon egyszerűen tartható. Elágazó, fásodó törzse fa alakú. Fényes, sötétzöld levelei gyakran vöröses szélűek, oválisak és húsosak.
  Továbbiak>>>
 5. Levendula

  A levendula az egyik legsokoldalúbban, legváltozatosabban használt finom illatú gyógy-, fűszer- és dísznövény. Európába a Rómaiak hozták be, az ókorban ez a növény a szépségápolás meghatározó növénye volt.
  Továbbiak>>>
 6. Vizipálma

  Egyes fajok elérhetik akár az 5 métert is, de a szobanövényként elterjedt vízipálma kb. 50–100 cm. Három élű száruk végén a levelek körkörösen helyezkednek el és elérhetik a 25 cm hosszúságot. Többnyire tavasszal hozza fehér-sárgás virágait, de néha csaknem egész évben képes virágot viselni.
  Továbbiak>>>
 7. Kaktusz

  A kaktuszfélék (Cactaceae) családja mintegy 2000 fajt foglal magába. Fajai Amerika trópusi, szubtrópusi sivatagos vagy száraz hegyvidéki területeiről származnak.
  Továbbiak>>>
 8. Muskátli
  A muskátlik a 18. század elején jelentek meg Közép-Európában és váltak a legkedveltebb virágok egyikévé. Miért?
  További>>>
 9. Szobarózsa

  A növényt ültethetjük erkélyre, teraszra, kertbe, balkonládába vagy virágtartóba is. Az alacsony növekedésük miatt akár sziklakertbe is tehetjük vagy virágágyás szélén kedves színfoltot képezhetünk vele.
  Továbbiak>>>
 10. Viaszvirág

  A viaszvirág (Hoya), más néven porcelánvirág vagy viaszszőlő (szokták még „Mária könnye” néven is emlegetni) a selyemkórófélék (Asclepiadaceae) családjába tartozó növénynemzetség.
  Továbbiak>>>