5 dolog, amit tudnod kell a bőrradírozásról

0
560

Az évszakok változásával a bőrápolási rutinon is változtatni kell. A téli hideg és a szél megviseli a bőrt, még akkor is, ha kellő figyelmet fordítunk az ápolására. Ahhoz, hogy mire eljön a tavasz, bőrünk jó formában legyen és felkészítsük a megváltozott időjárásra, ideje elkezdeni megtervezni és beszerezni azokat a testápoló termékeket, amikkel felkészíthetjük bőrünket a jó időre. A tavaszváró testápolási rutin sztárja a testradír. Íme, most összegyűjtöttük a legfontosabb, bőrradírozással kapcsolatos dolgokat.

1. A bőrradírral búcsút inthetsz a fakó, téli bőrnek.

A radírozás pillanatok alatt megszabadít az elhalt hámsejtektől és a szürke, fakó bőrtől. A bőrradír használata után a bőr egészséges és egyenletes tónusú lesz.

2. A radírozás selymesen puhává varázsolja a bőrt.

A radírozás elősegíti a bőr természetes megújulását, hiszen az elhalt hámsejtek eltávolításával teret biztosítunk az új, puha, bársonyos tapintású bőrnek.

3. Vérkeringés és nyirok keringés

A radírozás jótékony, pezsdítő hatással van a vérkeringésre. Sőt a testen alulról felfelé haladva a nyirokkeringést is pozitívan befolyásolja.

4. Növeli a hidratáló krém hatását

Radírozás után kiemelkedő jelentőségű a bőr megfelelő hidratálása. A bőrradír használata elősegíti a hidratálókrém hatóanyagainak könnyebb felszívódását is.

5. Az önbarnító használata előtt is érdemes radírozni

…mert így egy egyenletes tónusú és sima bőrfelületre lehet felvinni a barnítót, és sokkal szebb lesz a végeredmény.

A legjobb, ha fürdés után, a még nedves bőrt finoman átdörzsöljük lábfejtől – nyakig kétszer-háromszor, különös tekintettel a kiszáradásra hajlamos területekre, mint például a könyök, a térd és a sarok. Körkörös, gyengéd mozdulatokkal haladjunk alulról felfelé.

Szuper egészséges és környezetbarát megoldás a természetes alapanyagokat tartalmazó radír választása. Ilyenek például a The Body Shop testradírok, melyekben még a radírozó szemcsék is természetesek. Négy fő alapanyagot tartalmaznak: só- és cukorszemcsék a Sheavajas testradírnál, vagy a testradír illatához illeszkedő magőrlemények a gyümölcsös testradíroknál. A British Rose testradírt pedig valódi szárított rózsaszirmok gazdagítják.