5 zöldség a konyhakertből

0
40

Itt a tavasz, lassan a nyár is eljön. Íme 5 zöldség, melyek megtalálhatóak a legtöbb konyhakertben, nem csoda, ha az embernek egyből megjön az étvágya.

1. Paprika

A nemzetség valamennyi faja Közép-, illetve Dél-Amerikából származik, de mára a mérsékelt és a trópusi égövben szerte a világon termesztik őket. További információk >>>

2. Paradicsom


Dél- és Közép-Amerikában őshonos. Egyaránt jelenti a növényt és annak bogyótermését, amelyet Magyarországon elsősorban zöldségként használunk fel. Népies neve: paradicska, tomata, tomató. További információk >>>

3. Vöröshagyma

Közép-Ázsiából került Magyarországra; ősrégi konyhai fűszer, amely a főtt és sült ételeink legkedveltebb ízesítője. További információk…>>>

4. Fejeskáposzta

A fejes káposzta vagy édes káposzta (Brassica oleracea convar. capitata var. alba) a Vadkáposzta (Brassica oleracea) egy termesztett változata. Szinte egész évben fogyasztható. A káposzta több mint 4000 éve áll termesztésben. További információk…>>>

5. Uborka

Az uborka vagy népiesen ugorka a tökvirágúak rendjébe, a tökfélék családjába tartozó növényfaj. Ugyanabba a nemzetségbe tartozik, mint a sárgadinnye. Számos nemesített változata létezik. Termését fogyasztják. További információk>>>