Elment egy szuperhős

0
173

Pofonok, repülő fogak, mindig a jó fiúk nyernek. Akárhogy is nézzük szinte minden filmje erről szólt, de mégis rajongtunk érte. Nem ismerek olyan embert, aki ha meghallotta a nevét ne jött volna egyből egy-egy filmrészlettel, címmel elő, persze fülig érő szájjal. A filmjei lehet bugyutának tűnnek a mai thriller-dráma-akció dömpingben, de mégis nem tudjuk elképzelni a filmvilágot nélkülük.
Már évek óta tudtuk, hogy nem lesz több pofon, nem lesz több vicces jelenet, de mégis tegnap óta kevesebb a világ. Elköltözött mindenki szuperhőse. Nem volt lézerkardja, sem szuper ereje, nem tudott felmutatni szuper kütyüket, de mégis azt kell mondjam szuperhős volt. Filmjeiben mindig az árvákat, elesetteket védelmezte, még akkor is, ha történetesen bűnöző szerepét kapta, aki persze a végére jó útra tért.
Nevettünk a pofonokon, amiken látszott, hogy megrendezett, nevettünk amikor a végén mégiscsak megvezette a cingárt, vagy amikor veszekedtek, kergették egymást. Nem voltak véresek a filmjei – jó egy mini sorozatot leszámítva. Bud Spencer filmjei minden korosztály arcára mosolyt csaltak, és ez volt a legfőbb céljuk. Nem a történet, vagy a tanulság adta a katarzist, hanem az előadás módja.
Miért volt ő szuperhős? Mert mindenki Bud Spencer, Piedone akart lenni gyerekként (szerintem még a lányok is), mert szerepeiben a végén mindig minden gonoszt legyőzve a jót szolgálta. Ehhez csak szívét és a két öklét használta, más nem kellett hozzá és emiatt Bud Spencer egy szuperhős!

Az imént beszélgettem egy kollégával, megkerestük a Kincs ami nincs zenéjét, meghallgattuk és dolgoztunk tovább. Az előbb félretolta a fülest, és már a Nincs Kettő Négy Nélkül zenéje ment… Szerintem most sokan így vagyunk ezzel. Ha időd engedi, este nézz meg egy Bud Spencer filmet, egyél egy kis hagymás babot az emlékére

Bud Spencer – Carlo Pedersoli tegnap este elhunyt. Utolsó szava az volt, hogy “Köszönöm”.

Kedves Bud, Charlie, Piedone, Bambino mi köszönjük, hogy Te voltál a kincs, ami van. Nyugodj Békében!

 

Kincs, ami nincs – teljes videó

<iframe width=”854″ height=”480″ src=”https://www.youtube.com/embed/UUPmQE83t8A” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>