Erre költünk a legtöbbet hitelből nyáron

0
169
erre veszünk fel kölcsönt a nyáron
erre veszünk fel kölcsönt a nyáron

A nyári hónapokban hajlamosak vagyunk lazábban venni a költekezést, és legyen szó nyaralásról, vagy az otthoni kényelem megteremtéséről, a hitelfelvételi lehetőségeket is gyakran használjuk ki. S hogy mégis mire költ a legtöbbet a magyar? Melyek azok a kiadások, melyeket elég fontosnak tartunk ahhoz, hogy a hitelintézetek kínálta ajánlatokkal is éljünk? A netrisk.hu információi szerint a kölcsön felvételének leggyakoribb célja a nyaralás. Ezt követik azok a tartós fogyasztási cikkek, melyekkel hosszú távon teremthetjük meg a kényelmes és élvezhető otthoni tartózkodást.

Nem sajnáljuk a pénzt nyaralásra

A „magyar tenger” idén is sokakat vonz, és még a borsos árak ellenére is átlagban egy hetet szoktunk valamelyik üdülővárosban tölteni. A fesztiválbelépők összege ellenére is zsúfolásig vannak a szabadtéri rendezvények helyszínei, de a külföldi nyaralás mellett is szívesen teszik le voksukat a hazai pihenni vágyók.

Horvátország töretlen népszerűségnek örvend, de az egzotikus úti célok iránt is mind nagyobb az érdeklődés. Bár ezek több százezres kiadást jelentenek, de a megfelelő kölcsön igénybevételével minden gond nélkül finanszírozható az álomnyaralás.

Népszerűek a televíziók és a fagyasztók

A foci szerelmesei számára igazi örömünnep volt az EB. Bár minden városban több nyilvános helyen is megtekinthetőek voltak a mérkőzések, mégis sokan döntöttek úgy, hogy otthonukban barátokkal, családtagokkal szurkolnak kedvenc csapatuknak. Ehhez ma már minden igényt kielégítő televíziók is rendelkezésre állnak. A nem ritkán több százezres kiadást jelentő berendezések hitelből is finanszírozhatóak, ahogyan azt sokan meg is tették idén.

A meccs mellé sör, jégkrém dukál, de a zöldségek és gyümölcsök hosszú időn keresztül tartó tárolásához sem mindegy, milyen berendezés áll rendelkezésre. Az elérhető áron beszerezhető fagyasztók is megvásárolhatóak részletre, kölcsönből, s ennek köszönhetően egy télen-nyáron használható fogyasztási cikkel bővül az otthoni berendezések száma.

Kertépítés a kényelem szolgálatában

Kerti tó, vagy sziklakert megvalósítás? Térkövezés és gyeptéglázás? Medence létesítése, valamint grillező hely kialakítása? Csak néhány olyan ötlet, amelyekért sokan rajonganak a nyári hónapokban. Ezeknek hála maximális kényelemben tölthetjük szabadidőnket az otthon közvetlen környezetében, mely esztétikai szempontból is elnyeri így tetszésünket. A kialakításhoz, valamint a kert, a gyep rendszeres karbantartásához azonban egyes készülékek nélkülözhetetlenek.

A barkácsoláshoz használatos gépeket éppen úgy megvásárolhatjuk kölcsönből, mint a fűnyírót, vagy a kert kritikus részeihez ideális fűkaszát.

A nyári hitelfelvétel vetekszik a karácsonykor tapasztaltakkal

Legtöbbször arról hallani, hogy karácsony környékén döntögeti a rekordokat a hitelfelvételi kedv. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azonban a téli fűtési szezonban már óvatosabbak vagyunk az áruhitelekkel, ám nyáron a napsütés és a nyaralás jelentette szabadság-érzés hatására bizony könnyebben választjuk a hitelintézetek ajánlatait. Nem csak a pihenés időszakát finanszírozzuk szívesen kölcsönfelvétellel, hanem mindazokat a felújítási, korszerűsítési munkálatokat is, amelyek időről-időre aktuálissá válnak minden ingatlanban.

Ennek érdekében célirányos hitelek is rendelkezésre állnak, de ha a szabad felhasználás mellett döntenénk, akkor sem kell lemondanunk a hitelekről, kölcsönökről. Egyes kölcsön típusok akár készpénzben, azonnal megkaphatóak, így még hosszas várakozásnak sem kell megelőznie a pénzhez jutást.