Félúton a cipő és a téli csizma közt – mit vegyünk fel?

0
578
női csizma
női csizma

Október hűvösebbik felétől mind a férfiak, mind a nők búcsút kell mondjanak a félcipőnek. Szerencsére a téli lábbelik valóságos tárházából válogathatunk, nem unalmas a ruhatárunk ezen része a következő tavaszig.

Amíg még nincsenek mínuszok, a cipőnél ‘komolyabb’, a csizmánál lazább lábbelit érdemes viselni. Mi az, ami a hidegebb szezonban praktikus, és még divatos is?

Szőrmés cipők

A szőrmés papucsok meglehetősen sok kérdőjelet vetettek fel nyáron, a szőrmés loaferek téli megjelenése már némileg indokoltabb. 2016-tól a jövő évig ível a szőrme divatja, kabáton, sálon, és cipőn, csizmán is. Ha nincs olyan hideg, hogy a bokánk fázna, érdemes színesíteni a megjelenésünket egy szőrmés loaferrel, azaz lapos sarkú, belebújós surranóval.

Magas szárú cipő

Igazi aduász az őszies időben, főleg ha bélelt. Szaladgálós napokhoz tökéletes, kényelmes, praktikus. Pár csajos ruhadarabbal párosítva még nem teszi túl fiússá a megjelenésünket.

Bokacsizma

A tavalyi téli szezont a bokacsizma nyerte. Számtalan változatban, stílusban, minél extrémebben: a rövidszárú csizmák mindent vittek. Érdemes még idén is elővenni, a hegyes orrú, kis sarkú, virágmintás vagy más aprómintás, selymes csizmák most nagyon divatosak. Feldobja a megjelenésünket egy ilyen fantáziadús kis darab.

Zoknicsizma

A Balenciaga divatház kicsit őrült megjelenésű zoknicsizmája lesz a szakértők szerint az idei szezon nagy robbanása. Feketében már láttunk ilyen nagyon szűk szárú csizmát, az idei sláger a divatkövetők számára, ha az eredeti Balenciágát követik, a szürke és a piros lesz.
Tavaly a bokacsizma és a combcsizma volt ‘kötelező’, idén a hírek szerint ez lesz az. Kiemeli a láb, egész pontosan a boka formáját, erre figyeljünk oda. Igaz, az őszi-téli szezon bemutatóin is sok bokacsizma volt a kifutókon, így ezeket sem kell félretenni.

Bakancs

Idén nyugodtan húzzunk bakancsot, fényes feketében és színesben is jelen van. A magas szárú, fűzös, fehér bakancs éppúgy szupertrendi, mint a fehér csizma. Vagy nyugodtan vegyünk punk stílusút harisnyával és szoknyával.

Cowboycsizma

A cowboycsizma stílus – kissé elálló csizmaszár, vasalt orr – is választható idén, a kifutókon főleg színesben látni. A cowboycsizma akár még nyári ruhához is szuperül áll, ezért egy melegebb őszi napon könnyedebb öltözékhez, például miniszoknyához is felránthatjuk, nagy sikert fogunk aratni.

Jeticsizma

Ha belecsúszunk a hideg időbe, elővehetjük a télre tartogatott jeticsizmát. A szőrös külsejű, órmótlan csizma nőiesebb darabokkal párosítva mutat jól, és inkább vicces, mint esztétikus.

Izgalmas sarkok

Ha a friss trendek követésére vágyunk, választhatunk tűsarkú, hegyes orrú csizmát. Ám az olyan változatok, mint az átlátszó ‘székláb’ sarok is nagyon menők. Még a Chanel is üvegsarkú bokacsizmákat tervezett idénre.
A platform talp már kevésbé van jelen, így a vastag talp-vastag sarok helyett idén a nőiesebb, finomabb csizmák dominálnak a kínálatban.