Franciaország méltán híres látnivalói amit egyszer látnod kell

0
228
Franciaországi látnivalók
Franciaországi látnivalók

Franciaország látnivalóit hosszan lehetne sorolni, mi csak egy párat emelünk ki a legszebbek és legérdekesebbek közül.
A borok kedvelőinek ajánljuk a Francia borvidék bebarangolását, amely régióról régióra járva rengeteg meglepetést tartogat a borkedvelőknek. A leghíresebb borvidékek a Champagne, Alsace, Languedoc-Roussilon, Bordeaux, Loire és Bugey. A Loire vidéket bejárva érdemes a kastélyokra is pár pillantást vetni, hiszen a környezet egyenesen lebilincselő.

A városok közül Toulon-ban található Franciaország talán legszebb kikötője. Itt található a Földközi-tenger térségének egyik legfontosabb haditengerészeti bázisa is. Toulonban azonban nem csak a kikötő az, ami ámulatba ejti a turistákat, hanem gyönyörű strandjai is. Közelében van Marseille és Saint Tropé is, amelyek meglátogatása szintén kötelező program, ha a gyönyörű partok szerelmese. A tengerpartokon található gyönyörű pálmafák, a kis csónakok és mellettük a gyönyör yachtok, a friss tengeri szellő sokat ígérően hívogatják a turistákat – írj a szallas-utazas-ajanlo.com

Ha a történelem részesei szeretnénk lenni, akkor nem szabad kihagyni a fallal körülvett városok meglátogatását sem. Carcassone talán az egyik legszebb erődített település. A helyszínen végigtekintve szinte látjuk magunk előtt a páncélba öltözött katonákat, akik éppen a várból készülnek kimenteni a hercegkisasszonyt. Neuf-Brisach erődítményét XIV. Lajos király hadmérnöke tervezte csillag formájúra. Az erődítmény formáját leginkább a levegőből lehet megcsodálni. Saint Malo egy régi kis kikötőváros a Rance-folyónál. Sajnos a város szinte teljesen megsemmisült a II. világháborúban, de romjai ma is sok turistát vonzanak. Domme az egyik legkisebb erődített település, hiszen népessége alig 1000 fő. Tornya egész évben látogatható és a börtönt is megcsodálhatja a nagyérdemű. Langres városa nem sok turista térképen található meg, pedig gyönyörű környezetben fekszik és 7 kis tornya van, amely a városfallal együtt mintegy 7,5 kilométer hosszan öleli körbe a várost.

Strasbourg

Akik inkább az erdőket kedvelik, szintén nem mennek haza élmények nélkül Franciaországból hiszen Pikárdiában ehhez minden adott. Ide szívesen járnak horgászni, lovagolni, golfozni és íjászkodni is. Őskori lelőhelyek, régi római romok, apátságok, gótikus katedrálisok és természetesen gyönyörű strandok teszik felejthetetlenné az itt eltöltött napokat.

A strandok kedvelőinek kifejezetten ajánlott a Monaco nyugati részén megtalálható csendesebb, kicsit eldugottabb Cap D’Ail kisváros. A La Mala strand mellett több eldugott kis öblöt is találunk, amelyet talán kevesebben ismernek. Akik különleges strandolásra vágynak, azoknak Franciaország délebbi szegleteibe kell ellátogatnia, hiszen itt a gyönyörű tiszta öblök között számtalan sziklás, alig érintett hely található. Cote Vermeille már Spanyolországhoz esik közel, de a spanyol riviéra hatásai érezhetőek. Ebben a különleges keveredésben azért még találhatóak olyan kis öblök ahol szinte magánpartszakaszként élvezhetjük a tenger simogató lágyságát és a nap sugarait.

Domme

Ha már Franciaországról beszélünk, akkor semmiképpen sem maradhat ki Párizs. Évente több mint 13 millió turistát érdekel Párizs és látványosságai. Az ide látogatóknak kötelező a Notre Dame, az Eiffel- torony és a legrégebbi kávézó a Prokop meglátogatása. Talán kevesen tudják, de Párizsnak 37 hídja van, amelyeket minden este fénybe borítanak.

Colmar városa az utolsó, amit megemlítünk, hiszen egy mesebeli helyről beszélünk, amelynek meglátogatása nélkül sokat veszíthetünk. Sokak szerint ez a világ egyik legszebb városa. Egész óvárosa védett értékké van nyilvánítva, hiszen nagyon jól megőrizte régi báját, épületeit. Az egész városkában a gótikus építészet köszön vissza ránk, amelyet a rózsaszín Szent Márton templom látványa teljesít ki.