Home Színes Görögország: a történelmi múlt és jelen páratlan találkozása

Görögország: a történelmi múlt és jelen páratlan találkozása

0
Görögország: a történelmi múlt és jelen páratlan találkozása
Görögország utazás

A mediterrán térség országai között kétségkívül előkelő helyet foglal el turisztikai szempontból Görögország. Az ókori műemlékekkel, izgalmas történelemmel, és páratlan szépségű művészeti értékekkel büszkélkedő ország idén is minden valószínűség szerint sokakat vonz majd. Jó hír, hogy menekültektől sem kell tartani területén, hiszen a hazai turisták által előnyben részesített szigetek és üdülővárosok távol esnek a menekültútvonalaktól. A saját autóval történő utazás évek óta nagy népszerűségnek örvend, az apartmanok, mint szálláslehetőségek pedig rendkívül kedvező áron igénybe vehetőek.

Foglaljon szállást mihamarabb!

Görögország gyakran csak az európai civilizáció bölcsőjeként emlegetett. Idegenforgalmi kínálata is részben erre épül, hiszen megszámlálhatatlanul sok művészeti alkotás, ókori építészeti remekmű, valamint történelmi látnivaló található meg területén. Turisztikai kínálata természetesen nem merül ki ennyiben, ugyanis területén remek gasztronómia, pazar tengerpartok, álomszép szigetek és akár hegyvidéki nevezetességek is várják a turistákat. Az utazasnet.hu szakemberei azt javasolják a Görögország iránt érdeklődőknek, hogy foglaljanak mihamarabb szállást, ugyanis az apartmanok a nyár közepén már biztosan teljes kapacitással működnek majd. A görög üdülővárosok kitűnő választásnak bizonyulnak korosztálytól függetlenül, ugyanis a homokos tengerpartokon aktív sportolási lehetőség, gazdag növény-, és állatvilág, valamint pezsgő éjszakai élet, és persze csendes pihenésre alkalmas falvak is szolgálják a kikapcsolódást. S hogy melyek azok a területek, amelyekkel biztosan nem lőhetünk mellé? A teljesség igénye nélkül ajánlunk most néhány olyan régiót, várost, amik nem véletlen tartoznak a turisták kedvencei közé.

Búvárkodás? Sarti a legjobb választás!

A Görögország területén tengerparti pihenést választók gyakran érdeklődnek a búvárkodási lehetőségek iránt, melyeknek köszönhetően felfedezhetik a víz alatti világ csodáit. Ehhez remek helyszín Sarti, mely ráadásul a déli területekkel összehasonlítva könnyen megközelíthető. Thessalonikitől 140 kilométerre fekszik a város, mely kristálytiszta vízzel, pezsgő éjszakai élettel igyekszik eleget tenni a turisták igényeinek. Közvetlen tengerparti apartmanok és szállodák közül választhatnak az érdeklődők Sartin, ráadásul megfizethető áron.

Sarti tengerpart

Pezsgő éjszakák, fürdőzéssel töltött nappalok: Paralia

Az észak-görögországi üdülőhely, Paralia, egyedülállóan szép tengerparttal várja minden évben a turistákat. A fiatalos városban egyszerre találják meg számításukat azok, akik a napfény és a fürdőzés szerelmesei, de ugyanakkor a pezsgő éjszakai életről sem mondanának le. A nyüzsgő sétálóutcák éjszakánként megtelnek turistákkal, akik a pálmafák árnyékában pihenhetik ki magukat a nap folyamán. A hosszú stégek környékén gyakran találkozni hobbi-búvárokkal is, akik a víz alatti szépségekben gyönyörködnek.

Korfu, az ellentétek szigete

Csendes pihenésre vágyna egy elszigetelt halászfaluban? Megtapasztalná a természet közelségének semmihez sem fogható élményét? Esetleg nem mondana le a luxusszállodák kínálta kényelemről? Nos, a „smaragd szigeten”, Korfun minderre lehetősége nyílik, ugyanis a régi halászfalvak romantikája mellett olyan üdülővárosok is megtalálhatóak területén, melyek nem nélkülözik sem a szállodák nyújtotta kényelmet, sem a pezsgő éjszakai élet jelentette szórakozást. Az egyébként görög és velencei stílusú épületekkel tarkított szigeten gazdag növényvilág, és többféle történelmi látnivaló is gazdagítja a turisztikai kínálatot. Görögország egyik legkedveltebb szigete idén is nagy érdeklődésre tart számot.

Korfu

Ha nyaralás alkalmával Görögország lenne az úti cél, úgy biztosak lehetünk abban, hogy látnivalók és kikapcsolódási lehetőségek terén sem fogunk semmiben hiányt szenvedni, ráadásul igazi kulináris élvezetekben lehet részünk egy-egy tavernába betérve.