GPS nyomkövető rendszer, akár motorkerékpárra is

0
223
A járműkövetés szolgáltatás akár motorra is megvásárolható
A járműkövetés szolgáltatás akár motorra is megvásárolható

Ma már számtalan nagyobb teljesítményű motorok ellopására specializálódott banda van. Ezek a bandák mindig a legújabb és legtutibb módszerekkel próbálják meg eltulajdonítani a motorokat. Egy motort eltulajdonítani nem nagy kunszt, mert sokan felteszik egy trélerre, vagy bezsúfolják egy egyterűbe és máris egy motorral kevesebb van a háztartásunkban. Érdemes a járműkövetés szolgáltatása legalább alapcsomagjának a megrendelése, hiszen így töménytelen mértékű stressztől óvhatjuk meg magunkat. Egy ellopott motort nagyon nehéz kézre keríteni, így a rendőrség is sok esetben tehetetlen. Az anyagi kárról már nem is beszélünk, ha nem éppen egy fapados robogóról van szó. A biztosítás persze valamennyit térít, de mint tudjuk ez nem a motor teljes vételára lesz és természetesen vár ránk a biztosítóknál való ügyintézés teljes stresszel teli folyamata is.

A járműkövetés szolgáltatás milyen esetekben nyújt segítséget, ha egy motorról van szó?

Nagyon sok motor tolvaj használ jelblokkoló eszközt. A járműkövetés szolgáltatás ebben az esetben is azonnali riadót fúj, hiszen ezeket az eszközöket is érzékeli használat közben. Amennyiben a motort lábon szeretnék elvinni, úgy a motor beindításakor is jelzést küld a rendszer. Furgonnal vagy tréler segítségével történő lopások esetén is azonnal jelez a rendszer, ahogy elmozdítják a motort. Az adóba egy sensor van beépítve, így ha csak megmozdítják a motort, vagy esetleg ráülnek, máris érkezik a riasztás. A riasztás a telefonra érkezve kiírja a motor rendszámát, a pontos időt és egy térkép segítségével jelzi a pontos helyszínt is.

A beszerelendő kis jeladó nagyjából egy cigarettás doboz nagyságú és akár egy óra alatt beszerelhető a motorba, nem kell különösebb fúrástól-faragástól tartani. A jeladó az akkumulátorral áll összeköttetésben. Nem kell aggódni az aksi merülése miatt, hiszen a készülék automatikusan alvó üzemmódba kapcsol. Csak akkor terheli az aksit, amikor a sensor működésbe kerül, azaz bekövetkezik a baj.

Járműkövetésen kívül még milyen hasznos szolgáltatást nyújthat a rendszer?

A rendszer képes az üzemanyagszint folyamatos mérésére, sőt arra is, hogy ezeket az adatokat akár több hónap múlva is kiértékelje nekünk. Amikor elkövetkezik a tavaszi motoros szezon és sokan hegyen-völgyön át száguldozva menekülnek a hétköznapi stressz elől érdemes azért figyelemmel kísérni az üzemanyagfogyasztást is. A GPS járműkövető rendszer segítségével akár a motoros útvonalakat is megtervezhetjük, előre kiszámíthatjuk, hogy körülbelül hány kilométert teszünk meg egy–egy túra alatt. Ha úgy érezzük, hogy adott útszakaszon nagyon sokat fogyasztott motorunk, akkor legközelebb ezt az útvonalat el is kerülhetjük, vagy kereshetünk egy opcionális útvonalat. Ha egy nagyobb baráti társasággal készülünk egy nagy motoros hepajra, akkor a tervezett útvonalat meg is oszthatjuk egymás között. Ebben az esetben biztosak lehetünk abban, hogy mindenki eléri az úti célt.

Ha úgy érzi, hogy tényleg szüksége van, egy ilyen rendszerre akkor minél előbb keressen fel egy erre szakosodott vállalkozást, akik percek alatt ismertetik a különféle csomagok közötti különbséget. Munka mennyiségétől függően elképzelhető hogy még aznap beszerelik a járműkövetőt a motorba és a hétvégi motorozás már nyugodtabb körülmények között fog telni. Ha külföldi utazásra készülődik, akkor még inkább fontos a gyors döntés meghozatala, hiszen a külföldön elkövetett lopások esetében a magyar rendőrök tehetetlenek és rá lesz szorulva a kinti szervek segítségére. Mint tudjuk az országon kívüli lopások hivatalos ügyintézése nem a legjobb elfoglaltság, főleg nem úgy, hogy közben a csoport többi tagja esetleg mulatozással tölti az időt, amíg Önnek a különféle hivatalokban kell minden nyelvtudását latba vetve a formaságokkal foglalkoznia. A biztosítások megléte sem nyújt ilyenkor hathatós segítséget, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a biztosítók által fedezett összeg nem a motor teljes vételárát jelentik. Egy új motorra való beruházás pedig nem biztos, hogy éppen a legjobb pillanatban érkezik el. Bízunk abban, hogy a legközelebbi túra alkalmával már egy kis cigarettásdoboznyi adó is a segítségére siet, hogy stressz és probléma mentes motorozással töltse drága szabadidejét.