Implantátum megoldások

0
440

A hiányzó fogak pótlásáról az implantátumok biztosítanak, amely az egyik legjobb választásnak bizonyulhatnak, főként hosszú távra. A fog látható részein helyezkedik el az implantátum, a foggyökeret helyettesíti, a fogak összetartásáért felelős az ütköző fog.

Előre pontosan nem lehet meghatározni a felmerülő költségeket, érdemes így a kezelés során több lehetséges tényezőt is figyelemmel kísérni. Az implantátum korona lehet esztétikai, illetve hagyományos, amelyek külsőre eléggé hasonlóak, értelemszerűen eltérő költségekkel jár egy-egy kezelés. A porcelánlemez rejti el a belső szerkezetet, az eltérés a belső szerkezetben van, a cirkónium, hagyományos fém, ritka ásvány, amely hasonlóan néz ki, mint az eredeti fog.

A hagyományos, implantációs korona az olcsóbb árkategóriába tartozik, és az is lehetséges, hogy sötét vonalak jelennek meg rajta. Sokkal valósághűbb, félig áttetsző eredményt érhetünk el a cirkóniummal. Olyan cirkónium abutmenteket tartalmaz a cirkónium korona, amely már a drágább árkatkegóriát erősíti. Csontszövettel kell pótolni a fogat, ha a csont nem elég sűrű a fogászati implantátum befogadására. Az is kiderülhet a kezelés során, hogy a fogak nem elég tiszták, ilyenkor higiéniai kezelés szükséges. Legyen szó tömésről, egyéb fogászati kezelésről, gyökércsatornáról, érdemes megbizonyosodnia az implantátum sikerességéről. A gyártó által vannak meghatározva és elkészítve a méretek és garanciák szerint, amelyek kiszámlázásra kerülnek, az érdeklődőnek pedig igény szerint lehetősége van ezek közül választani.

A fogászati implantátum költsége függ attól is, hogy milyen előzetes kezeléseket szükséges alkalmazni. Általában előre meghatározott árral rendelkeznek a fogászati implantátumok, de számos tényező közrejátszhat a végösszeg kialakulásában, amelyeket nem árt sorra venni. Nagyban meghatározza a költségeket, hogy a páciens mely városban kívánja elvégeztetni a beavatkozást.

A magyar fogorvosok képzettek, ugyanakkor széleskörű nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek. Fontos megemlíteni, hogy nemzetközi orvosokkal szemben elvárt színvonalat is garantálják.