Itt a dinnye szezon, mire figyeljünk?

0
299
Dinnye árak 2016
Dinnye árak 2016

A dinnyehűsítő, ízletes – egy jó görögdinnye egészen felüdíti az embert így nem csoda, ha a nyár slágere mindig a dinnye. Viszont sokszor csak piros tök lesz mit veszünk. Mióta tilos a lékelés, azóta tényleg nehezebb kiválasztani a jó dinnyét.

A kopogtatásnak még a lékelés idejében is komoly hagyománya volt. A kopogtatásban hívők szerint az a dinnye az érett, amelyik kopogtatásnál öblös, mély hangot ad. Megjegyeznénk, hogy a kásás löttyedt dinnye is azt ad.

A dinnye frissességét kocsányából tudjuk a legjobban megállapítani, ugyanis ha a kocsány fonnyadt, száraz, akkor bizony a dinnye már nem friss. Hiányos kocsánnyal rendelkező, puha falú dinnyét ne vegyünk!

Éretlen az a dinnye amelyiken van sárga folt, és nem kicsi hanem a méretéhez képes nagy. A sárga folt: az a része, amin eddig a földön “ült”. Ezeket túl korán szedték le, biztosan nem jók!
Nézzük milyen árak vannak a régióban a  szupermarketekben:

A Tesco-ban a görög dinnye kilóját 99 forintért adják, míg az Auchanban ez az ár 159 forint, a Lidlben 21-től szintén 99 forint lesz a dinnye kilója.

Hamarosan közzétesszük a régió zöldségeseinél a dinnyék aktuális árait is

A Hiper/szuperek sokszor olcsóbbak, de minden esetben érdemes inkább a helyi zöldségestől vásárolni, hiszen amellett, hogy helybéli és ezzel is a településünket támogatjuk, ha problémánk van az áruval könnyebben találunk megoldást és biztosan friss zöldséget vagy gyümölcsöt vásárolhatunk náluk.