Izgalmas programokkal vár a 150 éves fővárosi állatkert

0
136

A Fővárosi Állat- és Növénykert a világ egyik legrégebbi állatkertje, augusztus 9-én ünnepli megnyitásának 150. évfordulóját. A jubileumhoz kapcsolódóan kedden és szerdán is lesznek programok.
A tulajdonképpeni születésnapon, kedden az Állatkert a szokásoshoz képest sokkal tovább, egészen este 10-ig tart nyitva, hogy minél többen együtt ünnepelhessenek a városligeti intézménnyel. A változatos születésnapi programok a kert öt különböző helyszínén már nem sokkal reggel 9 után elkezdődnek. Lesz, ahol az Állatkert múltját elevenítik fel korabeli viseletbe öltözött színészek segítségével, máshol zenével, mesekoncertekkel, bábjátékkal, bűvész bemutatóval és sok más érdekességgel várják a látogatókat. Fellép többek között a Talamba Ütőegyüttes, Bíró Eszter, a Madarak házibuli-zenekar, a Napszínpad Társulat, az Eszter-lánc mesezenekar, Galagonya bohóc és Mollini bűvész is. Az „Én állatkertem” címmel színpadi beszélgetésekre is sok kerül az Állatkert több közismert barátjával, Csányi Vilmos etológussal, Dolák-Saly Róbert előadóművésszel, Geszti Péter előadóművésszel, Németh Kristóf színművésszel, Oroszlán Szonja színművésszel, Pogány Judit színművésszel, valamint Ráday Mihály városvédővel.

Szerdán, augusztus 10-én zenés föld körüli utazásra invitálja látogatóit az Állatkert. A kert különböző helyszínein ugyanis a világ egzotikus szegleteinek zenéi csendülnek majd fel. A Sambahia Brazil Show, illetve Luis Eduardo Castagno és zenésztársai Dél-Amerika, a Calcutta Trió India, Ibrahima Fall „Ibro”, Said Tichiti és Vázsonyi János pedig Afrika zenei világát idézi majd fel.

Fellépnek továbbá a Papa Jazz együttes tagjai, illetve Mester László „Pintyő” és zenésztársai is.

Fővárosi Állat- és Növénykert Kép: MTI/H. Szabó Sándor