Home Hírek Kesztölc Jóhír: Mégse lesz drasztikus járatritkítás

Jóhír: Mégse lesz drasztikus járatritkítás

0
Jóhír: Mégse lesz drasztikus járatritkítás

800-as, 805-ös és a 810-es járatok menetrendje nem változik. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem hagyta jóvá a Volánbusz tervezett járatritkítását, közölte a társaság Vöröskői István  kesztölci polgármesterrel.

Részlet a levélből: “2016. július 4-én, majd július 14-én elektronikus formában megküldött, Kesztölc közösségi közlekedésével kapcsolatos levelére a KTI Személyközlekedés Igazgatósága részéről az alábbi választ adjuk.

Kesztölc Községet érintően a VOLÁNBUSZ Zrt. 2016. augusztus 1-jétől bevezetni kívánt, előzetesen elküldött tervezett menetrend-módosítását, mely a 800, 805 és 810-es számú autóbusz járatokat érinti, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem hagyta jóvá, a tervezett menetrend módosítás egyelőre nem kerül bevezetésre. Az érintett autóbuszjáratok forgalmát továbbra is vizsgáljuk, és ahogy az utasforgalom fokozatosan
terelődik át a vasútra, kisebb-nagyobb korrekciók várhatóak.

A vasútvonal villamosítása után várható kedvezőbb menetrend és a villamos motorvonatok által jelentkező kapacitásnövekedés tudja majd biztosítani, hogy a térség autóbusz közlekedésében a közvetlen autóbuszos eljutások csökkenése, valamint a rá és elhordó autóbuszjáratok fejlesztése kerüljön előtérbe.”

Forrás: kesztölc.hu