Home Színes Joker lábbeli a teltkarcsúak számára: a telitalpú szandál

Joker lábbeli a teltkarcsúak számára: a telitalpú szandál

0
Joker lábbeli a teltkarcsúak számára: a telitalpú szandál
szandál

A tavasz-nyári szezon egyik legdivatosabb lábbelije az emelt talpú, azaz teletalpú cipő és szandál. Korántsem lehet újdonságnak nevezni a divatban – csaknem egy évtizedig uralkodott ez a fazon a hetvenes években, majd a kilencvenes évekre is visszatért. Idén újra hódít; a hetvenes évekből rengeteg más jellegzetesség is megjelenik a szezonban, így a ‘széklábsarkú’ szandál is reneszánszát éli.

Magasan is biztonságban

A magas talpú szandál népszerűsége nem véletlen. Jellegzetessége, hogy kényelmes, jól hordható. Megemelve áll rajta viselője, azaz elegánssá, kecsessé tesz, viszont nem billeg, és nem kell egyensúlyozni rajta, mint a tűsarkún.

A 10 centi közeli magassarkúaknál olykor előforduló megbicsakló boka a ‘holdjáró’ típusoknál szinte elképzelhetetlen, hiszen itt az egész talp támaszkodik. Épp ezért sokkal ajánlottabb egészségi szempontból is, mint a tűsarok.

Viszont ezek mellett a jó tulajdonságok mellett képes ugyanarra az optikai trükkre, azaz megnyújtja tulajdonosa sziluettjét, hosszabbá formázza a vádlit. Egyszerűen szexisebbé tesz, miközben sokkal tovább hordható elfáradás nélkül, mint a klasszikus magassarkú.

A jó tartást biztosító és nőies szandál adu ász a telt nőknek. Akiknek termetesebb az alakja, annak nagyon előnyös és a stylistok által melegen ajánlott a magassarkú.
Akár tökéletes a vádlink, akár már lábszárban is erősek vagyunk, karcsúsít és finomít az alakon a telitalpú szandállal járó emelt sarok.

A választék ebben a szezonban óriási, bármilyen a stílusunk vagy a hangulatunk, megtaláljuk a megfelelő lábbelit.
Sokan viccesen állítják, a fogyókúrát úgy kezdik – és esetenként úgy is fejezik be -, hogy felkapnak egy ilyen cipőt: máris lefaragnak látszatra a felesleges kilókból.

Tökéletessé teszi a megjelenést nyáron

Különösen érdemes nyáron hangsúlyt fektetni az optikai hatás előnyösebbé tételére, amikor csak pár ruhadarabbal trükközhetünk.
Ha egy nyári ruhából és egy szandálból áll a szettünk – a kiegészítőket nem számítva -, akkor ezek segítségével kell minél csinosabbnak és nőiesebbnek lennünk. Ha a lapos talpú szandált vagy flipflopot magas sarokra cseréljük, rögtön magasabbnak látszunk, és előnyösebben oszlanak el a kilók.

Feszengés nélkül lehetünk csajosak

Viszont a nyarat gyakran töltjük olyan helyen, ahol praktikus okokból nem működik a tűsarkú. Télen egy emelt sarkú csizmában mindenhol el lehet sétálgatni – kivéve egy sítúrát – , de a nyár a kinti programokról szól, igen változatos helyszíneken.

Mikor a gyereket kergetjük a strandon, vagy kerti bulin a gyepen sétálgatunk, akkor egy alkalmi szandálban való botladozás levon a program élvezeti értékéből. Ha ilyenkor teletalpút húzunk, biztonságosan és kényelmesen tudunk akár homokon, akár füvön járni.
Választhatunk kimondottan magas sarkú változatot egy elegáns programhoz, és olyat is, ahol a talp csak 1-2 centire van magasítva: ez utóbbi is nagyon nőiessé teszi a megjelenésünket.