Home Színes Kánikula jön

Kánikula jön

0
Kánikula jön

Kedden változatos lesz az időjárásunk: a Tiszántúlon tartósan felhős lehet az ég, és többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A középső tájakon kevés felhő, többórás napsütés ígérkezik, és csak elvétve alakulhat ki zápor.

A Dunántúl nyugati tájain nyugat felől felhősödés várható és délután záporok alakulhatnak ki. Az északnyugati szél megerősödik. Hidegfronti hatás lesz. A csúcshőmérséklet 25 fok körül várható.

Szerdán délnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és napközben egyre többfelé fordulhat elő zápor, zivatar. A légmozgás délnyugatira fordul és megerősödik. Melegfront éri el hazánk térségét. 21 és 26 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Csütörtökön a kellemes júniusi napsütést csak fátyolfelhők zavarják. Erőteljes melegedés veszi kezdetét: délután már 28 és 33 fok között alakulhat a maximális hőmérséklet. Erős lesz a déli szél.

Pénteken sok napsütés lesz, mely mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet. Zápor, zivatar azonban csak néhol alakul ki. Igazi strandidőre van kilátás 30 fok körüli csúccsal.

Szombaton északnyugaton változóan, máshol gyengén felhős lesz az ég. Előbbi tájakon zápor, zivatar is kialakul, máshol száraz idő ígérkezik. Északnyugaton csak 25, máshol 32 fok körül várható a maximum.

Vasárnap napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet és egyre többfelé fordul elő eső, zápor, zivatar. A viharossá fokozódó északnyugati széllel hidegfront érkezik.