A katonai órák és tulajdonosuk

0
166
katonai órák tulajdonosai

A katonai órák általában az erős egyéniségek ruhatárát erősítik. Ők azok, akik az egész világnak el szeretnék mondani, hogy nem félnek semmitől és senkitől. Ezeknek az embereknek szükségük van egy pontos időmérőre, amely ellenáll minden időjárási körülménynek, ellenáll a karcolásnak, szilárd és tartós anyagból készül. Hegymászáskor, sziklamászáskor, barlangászás közben, kenu túra közben és még sok más alkalommal a legideálisabb megoldás a katonai karóra viselése.

Miként találjuk meg a legmegfelelőbb darabot a katonai órák közül?

Az első és legfontosabb szempont az alapanyag. Egy jó katonai óra nagyon erős anyagból készül. A keretnek, a pántnak képesnek kell lennie arra, hogy ellenálljanak a karcolásoknak és ütéseknek is. Ennek az ellenállásnak azonban ára van. A katonai órák általában nehezek. Szerencsére a modern anyagok között a rugalmas gyanták is megtalálhatóak, amely rendkívül tartósak és könnyűek is. Futásnál, fára mászásnál, úszásnál, szikláról való leugrásnál is elegendő szabadságot biztosít viselőjének.

A katonai órák esetében a tervezéskor nagyon sok alapvető szempontot figyelembe vesznek. Ilyen az időjárás, a szélsőséges hőmérsékletek, esetleg a hurrikánok is. Sokan azonban nem csak ezt veszik figyelembe egy-egy óra megvásárlása során. Azt is nézik, hogy vajon a kiszemelt darab irodai viseletre is alkalmas-e. Ma már a katonai órák piacán is hódít a design. Elegáns formák és színek teszik még izgalmasabbá a különböző kollekciókat.

A jó óra tökéletes sportoláshoz, kirándulásokhoz, túrázáshoz, kempingezéshez, vitorlázáshoz és még az irodában is. A katonai órák közül sok olyan gyártmány létezik, amelyet még akár az unokák is megörökölhetnek – írj a mutatosora.hu

Az óra kiválasztásakor oda kell figyelni arra, hogy nem mindegyiknek ugyanaz a funkciója. Alaposan át kell gondolni, hogy mire szeretnénk használni az órát. Szükséges-e barométer, iránytű, hiszen ezek csak egy-két típusnál léteznek. A világjárók és az utazók részesítik ezeket előnyben, hiszen bármerre járnak a világban, a helyi időt és magát a helyszínt is minden bizonnyal szeretnék azonnal látni. Manapság egyre népszerűbb a GPS is. Olyan élethelyzet is létezik, amikor a kijelzőnek egy bizonyos szögből kell könnyen leolvashatónak lennie, ilyenkor a megfelelő háttérvilágítás kiválasztása a legfontosabb. Léteznek olyan órák, amelyek energiatakarékos üzemmódra is képesek, így a kellemetlen meglepetéseket távol tartják.

A Grand Touring és SanWood Military Férfi karóra – több színben is kapható, amely akár az üzleti élet miliőjében is megállja a helyét. A 4,6 cm átmérőjű rozsdamentes acél óraház mellé gumis szíj illik. A fekete számlapon arab számok és egy dísz kronográf is megtalálható. A több színben kapható óra minden bizonnyal tökéletes megoldást nyújt majd viselőjének.
A Curren Katonai férfi karóra inkább a hétvégi laza viselethez ajánlott. A szövetkötéses bőr szíj és a rozsdamentes acél tok a divatosság jegyeit viseli. Az analóg kijelzős kvarc óraműves szerkezet 4,5 cm átmérőjű.

Érdemes több ajánlatot is megtekinteni és a funkciók tekintetében eldönteni, hogy melyik lehet a legjobb megoldás akár saját részre, akár ajándékozási célra. Mindig tartsuk szem előtt a funkcionalitást, hiszen a katonai órák lényege ebben rejlik. Sok olyan helyzetben jelenthetnek, amelyekre a hagyományos órák nem képesek.