Home Színes Költöztetés csak több éves tapasztalattal rendelkező profi cég segítségével valósulhat meg zökkenőmentesen

Költöztetés csak több éves tapasztalattal rendelkező profi cég segítségével valósulhat meg zökkenőmentesen

0
Költöztetés csak több éves tapasztalattal rendelkező profi cég segítségével valósulhat meg zökkenőmentesen
költöztetés

Több éves múltra visszavezethető, költöztetés területén tapasztalattal rendelkező vállalkozást érdemes a feladattal megbízni. Számtalan cég kínálja már szolgáltatásait az érdeklődőknek, de azért érdemes résen lenni.

A költözködés és a költöztetés a következő előkészítést igényelni, amit a diokoltoztetes.hu -tól tudtuk meg.

Nézzük meg, hogy egy 1-1,5 szobás lakás költöztetése milyen előkészítési feladatokkal járhat.

 • A bútorokat szállításhoz minden esetben rögzítésekkel teszik szállíthatóvá. Az ajtókat, fiókokat mind leragasztják, hogy költöztetés közben ne nyílhassanak ki.
 • Kényes bútorok esetén a profi cégek élvédőket alkalmaznak, hogy a sérüléseket kiküszöböljék, de arra is lehetőség van, hogy a teljes bútor becsomagolásra kerüljön.
 • A lapra szerelhető bútorokat a költöztetés idejére szétszerelik a könnyebb szállíthatóság érdekében
 • A falra szerelt berendezési tárgyak leszerelésében hathatós segítséget nyújtanak. Miután a költözködés megtörtént igény esetén ezeket a tárgyakat az új 1-1,5 szobás lakásban felszerelik, fúrják, rögzítik. Mivel kis területű a lakás, így kérdéses, hogy a régi lakás berendezési tárgyai mennyire kompatibilisek, mennyire helyezhetőek el otthonosan az új lakásban. Ebben is segítséget nyújtanak a szakképzett költöztető munkatársak.
 • Amennyiben az új lakás nehezen megközelíthető helyen van, és a lépcsőkön kell a lift helyett feljuttatni a bútorokat, akkor még nagyobb odafigyelést tanúsítanak és épségben juttatják fel a bútorokat
 • Néhány cég azt is vállalja, hogy a könyvespolcok tartalmát betűrendben csomagolják, a konyhai étkészleteket törésmentesen rakják el szállításhoz különleges csomagolóanyagban.
 • Csomagolóanyagot is biztosítanak (dobozok, ragasztószalag, hullámpapír, fólia vagy esetleg selyempapír)
 • A csapatban dolgozó szakemberek elvégzik a mosógépek, mosogatógépek, hűtők kiszerelését.
 • Az előkészületi munkák során oly fontos behajtási engedélyek megszerzését elintézik, hogy a régi és az új lakás között problémamentes legyen a költöztetés.

Az árajánlatkéréshez a következő információkra lesz szükségük a szakembereknek:

 • honnan hová történik a költöztetés
 • mennyi bútor és ingóság szállítási feladatairól kell gondoskodni
 • hányadik emeletről hányadik emeletre kell megoldani a költöztetést
 • van-e lift a helyszíneken, ha igen azok mekkorák és lehet-e használni költöztetéskor
 • csomagolóanyag rendelkezésére áll vagy biztosítani kell a cégnek
 • van-e megállási engedélye a szállító járműnek vagy engedélyeket kell intézni hozzá

A megkapott adatok alapján akár telefonon, akár e-mail-ben az ajánlat összeállítható és elküldhető.

Érdemes több cégtől is ajánlatokat bekérni és mérlegelni. Ismerősök útján történő ajánlással azért óvatosan kell bánni és azt is leellenőrizni. A profi szállítással foglalkozó cégek ismérve, hogy több járművel rendelkeznek, több szállító munkatársat is foglalkoztatnak.

Weboldalukon vásárlói vélemények, vagy oklevelek, esetleg a gépjárműpark részletes bemutatása megtalálható. Több elérhetőséget is megadnak, hogy a kapcsolatfelvétel könnyedén megvalósuljon. Több csomagolási megoldást is biztosítanak, akár speciális anyagokat igénybe véve. Ennyi információ már biztosan elég lesz ahhoz, hogy bárkit meggyőzzenek profizmusukról. Érdemes tehát az internetes keresések közben nagy odafigyeléssel kiválasztani leendő költöztető csapatát, hogy minden gond nélkül lebonyolításra kerüljön, és ne dobjon ki feleslegesen pénzt az ablakon!