Lakossági fórumot tartanak Dorogon a vasútállomás felújításával kapcsolatosan

0
991

A Budapest-Esztergom vasútvonal villamosítása és kiegészítő építési munkák elvégzése kapcsán Dorogon lakossági fórumot tart a NIF Zrt és a Strabag. Dorog, Városháza tanácsterem, augusztus 31, 17 óra.

A konzorcium tájékoztatója:

“A Budapest-Esztergom vasútvonal villamosításának köszönhetően a nagy utasforgalmat bonyolító vasútvonalon korszerű, környezetbarát és gyors vonatok közlekedhetnek.
– A fejlesztés keretében kiépítjük a vasúti villamos felsővezetéket Rákosrendező és Esztergom között, a korábban felállított oszlopok felhasználásával.
– Az E-On áramszolgáltatói transzformátor állomáshoz csatlakozva, új vasúti vontatási transzformátor állomást építünk a vasútvonal biztonságos energiaellátásának érdekében.
– Átépítjük Dorog állomás felvételi épületét, felújítjuk az állomási előteret.
– Kiépítünk egy új autóbusz pályaudvart, autóbusz megállóhelyekkel, biztosítva ezzel a gyors és kényelmes átszállási lehetőséget, gépkocsi parkolóval együtt.
– Javítjuk az állomás közúton történő elérhetőségét: a Hantken Miksa u. és a 111-es főút között összekötő utat építünk.
– A felvételi épület mögötti, volt tehervonati fogadó és tároló vágányokat elbontjuk. A területet rendezzük, ahová autóbusz pályaudvart építünk. Új, második vágányt létesítünk a Mészkőhegyi elágazás (Preymesser) közelében.
– Átépítjük Klotildliget megállóhelyen a felvételi épületet és a megállóhely közvetlen környezetét.
Kivitelező: Strabag Vasútépítő Kft. vezette MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt., TRSZ Kft. alkotta Konzorcium.
A villamosítás során vágányzár a késő esti órákban, illetve hétvégén várható.
A fórumon lehetőség nyílik a beruházáshoz kapcsolódó kérdések megvitatására.”