A legnépszerűbb esküvői helyszínek

0
1207

Legtöbben azt gondolhatnánk, hogy az esküvői szezon a nyár végén befejeződik. A
valóságban ősszel és télen közel annyi esküvőt tartanak, mint a meleg nyári hónapokban.
Nyáron a lehetőségek tárházából sokkal könnyebb megtalálni az ideális esküvői helyszínt,
mint az év egyéb időszakaiban. A párok többsége elsősorban költséghatékonyság
szempontjából dönt a főszezonon kívül megtartott esküvő mellett, és bizony ennek egyik
legnehezebb része az esküvő ideális helyszínének megválasztása. A rendezvényszervezők
szerint az esküvők megtervezésének legkardinálisabb kérdése a helyszín kiválasztása, mivel döntően ez fogja meghatározni nemcsak a nagy nap stílusát, de az egyéb kiegészítők és dekorációk milyenségét is. Szerencsére hazánkban több olyan hely is akad, amely esküvői szezonban és szezonon kívül is képes helyet biztosítani az esküvőnkhöz fűződő álmaink megvalósításának.

Az ifjú házasok többsége romantikus helyszínre vágyik

A rendezvényszervezők általános tapasztalata szerint, az „igen” kimondása után az újdonsült házasok többsége romantikus helyszínen akarja megtartani a lagzit. Ennek nyári időszakban az esküvők lebonyolítására specializálódott különböző szabad terek lehetnek a
legmegfelelőbb színterei. Romantikus mivoltuk mellett a szabad téri esküvők legnagyobb
előnye éppen a költséghatékonyságban rejlik, mivel ezeknek az eseménynek nem kell
feltétlenül látványosnak és költségesnek lenniük. A fentiekhez hasonló esküvői rendezvényeknek az egyszerűség és az eredetiség az a két fő meghatározó eleme, amely
garantálja az esemény sikerét. A problémát éppen az jelenti, hogy szezonon kívül nagyon
kockázatos vállalkozás az esküvőt kizárólag szabad térre alapozni, még egy kellemesen meleg őszi napon is. Az ifjú párok többsége – érthető okokból – ellenben még szezonon kívül is ódzkodik attól, hogy élete egyik legmeghatározóbb eseménye egy teljesen zárt bálteremben, étteremben, vagy éppen egy közösségi házban legyen.

Az ideális választás: kastélyok

Számukra a legideálisabb választást kétségtelenül az épület és a táj találkozásának határát
megtestesítő kastélyok- és kertjeik jelenthetik. A kastélyok által biztosított esküvői helyszínek legnagyobb előnye, hogy kifejezetten nagy tapasztalattal rendelkeznek a rendezvények lebonyolításában. Egyes magyarországi kastélyok ugyanakkor olyan igazi rejtett gyöngyszemnek számítanak, amelyek valóban feledhetetlen díszletéül szolgálhatnak életünk legnagyszerűbb eseményének. Nincs olyan megyéje az országnak, amely ne rejtene egy-egy mesebeli kastélyt, amelyek valóban magával ragadó helyszínként szolgálnak a legkülönbözőbb esküvői alkalmaknak.

Néhány tipp a helyszín kiválasztásához!

Ideális lehet esküvői helyszínként a négycsillagos simontornyai Fried Kastély Szálloda, az
alsópetényi Prónay-Kastély valamint a keszthelyi Festetics-Kastély mellett hosszú oldalakon
lehetne sorolni azokat a top helyszíneket, ahol nemcsak varázslatos környezetben
ünnepelhetjük meg szeretteinkkel életünk legszebb napját. A fentiekhez hasonló legtöbb ilyen kastély fala – modernizált belső terekkel és kiépült infrastruktúrával – több évszázadot tudhat maga mögött, ráadásul a körülöttük elterülő parkból megfoghatatlan nyugalom árad. A kastélyok további előnye, hogy az esküvő teljes időtartamára biztosítják a helyszínt, melynek köszönhetően egy helyen van lehetőség a boldogító igen kimondására, fotók elkészítésére, vacsorára, legyen szó a kastély parkjáról, korhű szalonjairól, vagy modern rendezvényterméről. A rendezvényszervezők azért is ajánlják őket, mert az est végén a vendégeknek igény esetén van lehetőségük a szálloda szobáiban kipihenni az ünneplést. Ezek az épületek a természet és az épített környezet találkozásánál szezonon kívül is biztosítani képesek a zárt térben, mégis természet közeli helyszínen megtartott esküvők ideális helyszínét.