Home Színes Légy Te is híres sommelier!

Légy Te is híres sommelier!

0
Légy Te is híres sommelier!
sommelier

Hazánk rendkívül gazdag borvidékekben, melyek világszerte híres italokkal szolgálják a minőségi borfogyasztást. Legtöbben keveset tudunk a borokról, és általában megszokás vagy az árak alapján kerülnek az italok a kosarunkba. Van azonban egy olyan szakma, amelynek képviselői töviről-hegyire ismerik a legjobb hazai és külföldi borokat, ráadásul azok gasztronómiában történő elhelyezkedéséről és a fogyasztási szokásokról is mindent tudnak.

A sommelier tanfolyam napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen nem csak érdekes, valóban szerethető szakterületről van szó esetében, de az igazi profik igen jó kereseti lehetőségekkel is élhetnek. Most Neked is módod van arra, hogy a legjobbaktól tanulj és magadba szívd mindazt a tudást, melyet a későbbiekben anyagi boldogulásod szolgálatába állíthatsz majd.

Sommelier tanfolyam szerteágazó ismeretanyaggal

A borkínálás és ajánlás művészete sokkal többet foglal magába, mint pusztán azt, hogy milyen borok léteznek. A sommelier tanfolyam képzési anyagának összeállításakor természetesen ezt szem előtt tartják a szakemberek, és olyan szerteágazó ismeretanyagot tömörítettek a tananyagba, amely minden területet felölel a témával kapcsolatban. A borok megértéséhez és a megfelelő fajták kiválasztásához hozzátartoznak a szőlészeti alapismeretek és a különféle borkészítési eljárások.

Ezek elsajátításával már alapvetően különbség tehető az egyes borfajták között. Minden sommelier szakembernek tudnia kell megkülönböztetni az illatokat. Az elsődleges és másodlagos illatok felismerése érdekében a gyakorlati tapasztalat is nélkülözhetetlen, éppen úgy, mint a hazai italok pontos ismerete. A sommelier tanfolyam során természetesen a borkínálás művészetével is megismerkedhetnek a tanulók.

Borok, az étkezés megkoronázói

Laikusként legtöbben csak azzal vannak tisztában, hogy vörös húsokhoz vörös bort, fehérekhez fehéret érdemes kínálni. Nagy vonalakban így is van ez, de sok múlik az étel fűszerezésén és persze a bor karakterén is. Nem csak főételek mellé kínálhatunk borokat, de akár aperitifként vagy a megfelelő levesek mellé is.

Nem elegendő pusztán a bor színe alapján kategorizálni az értékes nedűket, hiszen azok jellegén is sok múlik. A borok és ételek párosítása a sommelier tanfolyam egyik sarkalatos pontját képezi, hiszen legyen szó bármilyen vendéglátóhelyről is, ez a terület mindig előkerül. Fontos tisztában lenni azzal is, hogy a legjobb szakemberek nem pusztán a borok világában mozognak otthonosan, de a párlatokat is jól ismerik.

Gyakorlatorientált képzés munkalehetőséggel

Számos olyan képzés létezik, melyek ugyan biztosítják a szükséges végzettséget, de a ténylegesen használható gyakorlati tudást mégsem. A sommelier tanfolyam profijai az elméleti ismeretek mellett a gyakorlati tudást is kiemelt jelentőségűnek tartják. A képzés után azonnali munkalehetőség is kínálkozik a résztvevőknek, így nem fordulhat elő, hogy az önéletrajz ugyan gyarapodik egy plusz végzettséggel, de a megszerzett tudás ténylegesen nem lesz hasznosítható. A területen elismert sommelier szakemberek remek kereseti lehetőségeknek örvendhetnek mind hazánkban, mind külföldön.

Amennyiben határainkon túl szeretnél elhelyezkedni a magasabb jövedelem érdekében, úgy megéri nyelvi kurzusokon is elgondolkodnod. A nyelvismeret előnyeit mind munkavállalás, mind külföldi elhelyezkedés esetén kihasználhatod. Ismerd meg profik segítségével a borok világát és válaszd a vendéglátásban rejlő lehetőségeket!