Home Hírek 10-es út MÁV válasza a vágányzárral kapcsolatosan

MÁV válasza a vágányzárral kapcsolatosan

0
MÁV válasza a vágányzárral kapcsolatosan

Korábbi cikkünkben jeleztük, hogy úgy tűnik  már péntekenként reggeltől pótló buszok fognak közlekedni a vágányzár miatt. Utána kérdeztünk a NIF-nél, akik cáfolták, illetve jelezték, hogy a MÁV pontosítani fog hamarosan. Meg is érkezett a közlemény. Íme:

Őszi korlátozások az esztergomi vonalon

 

A Budapest–Esztergom (2-es számú) vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák miatt 2016. szeptember 23-tól változik a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani.

Öt őszi hétvégén péntek estétől vasárnap üzemzárásig a teljes vonalon vonatpótló autóbuszok közlekednek. Ezeken a hétvégéken péntekenként az utolsó személyvonat a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 17:20-kor, Esztergomból a fővárosba pedig 19:11-kor indul. A további péntek esti járatok, valamint szombaton és vasárnap minden vonat helyett pótlóbuszok közlekednek Budapest, Árpád híd autóbusz-állomástól Esztergomig. Péntek este az első pótlóbusz a fővárosból 18:05-kor, Esztergomból 20:10-kor indul.

A korlátozásban érintett hétvégék: szeptember 23-25., szeptember 30- október 2., október 7-9., november 4-6., november 11-13.

  • A pótlóbuszok Budapestről, a VOLÁNBUSZ Árpád hídi állomásáról indulnak és oda is érkeznek.
  • Egyes településeken a buszok útvonala nem érinti a vasútállomásokat, vasúti megállóhelyeket a közút eltérő vonalvezetése miatt.
  • Az E jelzésű vonatpótlók járnak Budapest és Esztergom között a teljes útvonalon. Ezek a buszok a fővárosban – Üröm vasúti megállóhely kivételével – nem érintik a 2-es vonali állomásokat, valamint Solymár vasútállomás helyett Solymár elágazásnál (Auchan áruház) és Piliscsaba vasútállomás helyett Piliscsaba iskola, Volán autóbusz-megállónál állnak meg.
  • Az S jelzésű vonatpótlók csak Budapest, Árpád híd és Piliscsaba vasútállomás között közlekednek, továbbá – az E jelzésűtől eltérően – Solymár vasútállomásnál és Pilisszentiván községháznál veszik fel az utasokat.
  • Klotildliget és Szabadságliget megállóhelyek között a P jelzésű betétjáratok közlekednek.
  • Az említett hétvégéken, szombaton és vasárnap az Esztergom–Komárom vonalon is pótlóbuszok közlekednek Esztergom és Tokod között.

 

Szeptember 26-tól november 30-ig – néhány nap kivételével – az éjszakai időszakban a Pilisvörösvár és Esztergom közötti szakaszon Budapest felé az első kettő, illetve Esztergom felé az utolsó kettő vonat helyett szintén vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. Szabadságliget–Pilisvörösvár, valamint Klotildliget–Piliscsaba között csatlakozó betétjáratok közlekednek a Pilisvörösvár–Esztergom közötti vonatpótló autóbuszokhoz.

Az ünnepi forgalomra tekintettel az október 23-i és november 1-jei hétvégén Budapest és Esztergom között nem kell pótlóbuszokkal utazni.

A vasúttársaság kéri utasait, hogy figyeljék az állomásokon kihelyezett hirdetményeket és útbaigazító táblákat, térképeket, valamint a hangos utastájékoztatást. A módosított menetrend a MÁV-csoport honlapján, a vágányzári hírek között érhető el. Továbbá az utasok tájékozódhatnak a Vonatinfó alkalmazásban és az ELVIRA menetrendi keresőben, illetve a MÁVDIREKT 06 (1) 3 49 49 49-es telefonszámán is.

 

Budapest, 2016. szeptember 13.

 

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság − MÁVINFORM