Home Színes Melyik évszak a legmegfelelőbb az esküvője megszervezésére?

Melyik évszak a legmegfelelőbb az esküvője megszervezésére?

0
Melyik évszak a legmegfelelőbb az esküvője megszervezésére?

Elődeink a téli időszakban tartották meg az esküvőjüket, mert általában mezőgazdasági munkát végeztek, és a természet ekkor adott nekik kellő szabadidőt arra, hogy megszervezhessék, illetve lebonyolíthassák a nagy napot, illetve még a böjti időszak előtt ehettek és mulathattak egy jó nagyot a farsangi időszakban. Manapság szintén a rendelkezésre álló szabadidő határozza meg, hogy a párok melyik évszakban szervezik meg az esküvőjüket, de a választás mostanság általában a nyárra szokott esni. Esetükben persze arra is gondolniuk kell, hogy valószínűleg mások is nyárra szervezik az esküvőjüket, illetve a meghívandó vendégek jó eséllyel tölthetik a nyári vakációt az esküvői időpontjában, ezért fennállhat annak a lehetősége, hogy számukra fontos vendégek nem lesznek ott az esküvőn.
A nyári esküvő mellett szól, hogy ilyenkor általában jó idő szokott lenni, habár a nagy meleg és a szárazság sokak számára inkább hátrány, mintsem előny szokott lenni, és az elmúlt néhány évben azt tapasztalhattuk, hogy a késő tavasz és a kora ősz is nagyon szép időjárással ajándékozott meg bennünket, így érthető módon egyre többen házasodnak ezekben az időszakokban is. Az időjárás szempontjából a nyári esküvő kifejezett veszélyeket is hordoz magában, hiszen a kánikulában könnyen előfordulhatnak rosszullétek, ezért ebben az időszakban a násznép frissítővel való ellátása a pár részéről nem figyelmesség, hanem kötelesség kell, hogy legyen.
Az esküvői főszezon késő tavasztól kora őszig tart, így erre az időszakokra jó előre gondoskodni kell az esküvői szolgáltatók lefoglalásáról, mert a jobbak nagyon gyorsan elkelnek. A téli esküvőt szervezőknek nincs ilyen problémájuk, mert kereslet híján gyakorlatilag az összes szolgáltató közül a kedvükre választhatnak. Egyébként az esküvői főszezonnak a nagy kereslet miatt árfelhajtó hatása is van, így főleg nyáron a szolgáltatók nemcsak nehezen elérhetőek, de nagyon drágán is adják el a szolgáltatásaikat, míg télen éppen fordítva – ők versengenek a párok kegyeiért és ebben a versenyben általában hajlandóak lejjebb menni az áraikkal is.
Az esküvői főszezonon kívül is van élet, sőt! Aki kímélni szeretné a pénztárcáját, vagy rendhagyó esküvőt szeretne, annak kifejezetten érdemes télre szervezni az esküvőt, hiszen ez az évszak a színeivel és az időjárásával a dekoráción keresztül a vendéglátáson át a ruháig olyan lehetőségeket kínál, amelyet a többi évszak biztosan nem. Ráadásul néhány attrakciótól eltekintve – ebbe beleértve természetesen a szabadtéri szertartást – nincs olyan dolog, amelyet egy téli esküvőn ne lehetne megvalósítani.
Az évszak kiválasztása tehát alapjában meghatározza az esküvő hangulatát is, hiszen az évszakhoz, annak színeihez és persze az időjárási körülményekhez lehet igazítani a dekorációt, a ruhát, vagy annak a kérdését, hogy a szabadban, vagy beltérben legyen az esküvő. A romantikusabbak szívesen szerveznek tavaszi esküvőt, akik a jó időre alapozzák a nagy napot, azok a nyarat válasszák, akik szeretik a karakteres, mély színeket, azoknak az ősz lehet az évszakjuk, akik pedig rendhagyó esküvőt szeretnének, azok nyugodtan választhatják a telet.