Mezítlábas tanösvényt adtak át Remeteszőlősön

0
232
Mezítlábas tanösvényt adtak át Remeteszőlősön
Mezítlábas tanösvényt adtak át Remeteszőlősön

A Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének közreműködésével avattak fel június 4-én Remeteszőlős központjában egy új, 12 állomásból álló tanösvényt, mely a közelben felújított játszótérrel együtt nyújt játékos-edukációs kikapcsolódást. A projektet a Remete Csemete Alapítvány kezdeményezésére, a Remeteszőlősi Önkormányzattal közösen, a Bodza Liget Pihenőparkban valósították meg.

Cipő nélkül bejárható tanösvény várja ezentúl a természetbarátokat a Pilisben. A Pilisi Parkerdő közreműködésével avattak fel Remeteszőlős központjában egy új, 12 állomásból álló tanösvényt.

A Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének közreműködésével június 4-én Remeteszőlős központjában adták át az új, 12 állomásból álló tanösvényt. A tanösvény a közelben felújított játszótérrel együtt segíti játékos tanulást, kikapcsolódást.

A projektet a Remete Csemete Alapítvány kezdeményezésére, a Remeteszőlősi Önkormányzattal közösen, a Bodza Liget Pihenőparkban valósították meg. A Mezítlábas ösvény több burkolattípussal (kavics, homok, murva, fadeszka, tobozok), a természetgyógyászat erejével pezsdíti fel a talp vérkeringését.

Ráadásul mozgásfejlesztő gyakorlatok elvégzésére is lehetőséget ad, a közelben lévő fűszerkertnek köszönhetően pedig még a látogatók érzékeit is próbára teszi.

 

Mezítlábas tanösvényt adtak át Remeteszőlősö
A kivitelezők az ideérkező biciklisekről sem feledkeztek meg: egy tölgyrönkből kifaragott kerékpártárolót is elhelyeztek a parkban, amely a Pilisi Parkerdő területéről érkezett a helyszínre.