Home Színes Miért fontos a WordPressnek a megfelelő tárhely?

Miért fontos a WordPressnek a megfelelő tárhely?

0
Miért fontos a WordPressnek a megfelelő tárhely?
Wordpress tárhely

A WordPress tárhely minősége egyértelműen azért fontos, hogy ne veszítsenek ügyfeleket, hogy weboldalaik minél nagyobb látogatottságnak örvendjenek, hogy a Google is minél előrébb sorolja őket a megfelelő kulcsszókeresések alapján.

A DiMa szakértője Magos Tamás részletezi a WordPress tárhely minőségét és arra is kitér, hogy ez miért fontos.
Amikor egy vállalkozás vagy egy cég úgy dönt, hogy szeretné szolgáltatását az interneten is elérhetővé tenni, akkor az első lépés efelé, hogy egy weboldalt hoz létre. Ahhoz, hogy ez létrejöhessen, szükséges egy tárhelyet választani. Sokféle tárhely közül választhatunk, amelyek elsősorban két csoportra oszthatóak: ingyenes és bérelt tárhelyek. Egyiknek és másiknak is megvan az előnye és a hátránya, és természetesen nagyon sok, részletekre kiterjedő tulajdonsága is van, amitől függ az oldal sikeres működése is.

De mitől lehet sikeres egy oldal és miben függ ez a tárhelytől?

Mivel a Google az, aki az algoritmus megfelelések alapján eldönti, hogy sikeres-e egy oldal, így amikor weboldalt hozunk létre, akkor azokra érdemes odafigyelni, amelyek alapján a Google rangsorol – ez pedig mind a tárhellyel is összefüggésben áll, de nézzük a részleteket.

A Google elsősorban a felhasználói élmény alapján rangsorol, az pedig, hogy egy felhasználó hogyan érzi magát egy bizonyos honlapon természetesen attól is függ, hogy az milyen gyorsan töltődik be, milyen gyorsan működik, mennyire áttekinthető, mennyire minőségesek a cikkek, illetve hogy valóban azt kapta-e a felhasználó, amit várt, tehát hogy kívánalmainak mennyiben felel meg az oldal. Ezek közül pedig nagyon sok minden függ attól, hogy milyen tárhelyen van az oldal, illetve hogy a doman név alapján már felkeltik-e az érdeklődést annyira, hogy rá is kattintson az a leendő, esetleges ügyfél.

Az első dolog a domain neve, amely ha tartalmazza a kulcsszavakat, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy a kulcsszavak beírásával meg is fog jelenni a keresési oldalon. A domain név azonban másban is lényeges funkciót tölt be, például abban, hogy mennyire tűnik megbízhatónak az oldal, mennyire megjegyezhető, mennyire frappáns a címe. A domain címeket sokszor meghatározza a tárhely típusa. A másik fontos dolog, amikor már kiválasztották oldalunkat, hogy az milyen gyors.

Egyrészt a Google szereti a gyors és hibátlanul működő odalakat, másrészt a felhasználók is, amelyet figyel a Google. Tehát, ha oldalunk gyorsan betöltődik, gyorsan, problémamentesen működik, akkor azt először a Google díjazza, majd mivel a felhasználó is tovább használja oldalunkat, így a Google-től még plusz pontokat kapunk a felhasználói élmény tekintetében. Harmadrészt a tartalom az, ami meghatározza a felhasználói élményt. A látogatók nem szeretik a reklámokat, illetve szeretnek nyugodt környezetben böngészni, jó és tartalmas cikkeket olvasni, ezek pedig mind csak egy jó minőségű tárhelyen hozhatóak létre.
Talán ezekből az információkból már lassan egyértelművé is válik, hogy a WorkdPress tárhely milyen minőségű weboldalak létrehozását támogatja. A WordPress fontosnak tartja, hogy Google listázásai alapján jó helyre kerüljenek weboldalai, így a fent említett igényeknek próbál megfelelni. A sok kis apró részletet nem is említettük, amely még mind a WordPress tárhely fiókjaiban van.

A WordPress is azt hangsúlyozza, hogy sokkal jobban megéri egy minőséges és jó honlapot létrehozni, abba kellő időt, energiát, és akár pénzt is befektetni, hiszen az sokkal több látogatót hoz, ami a bevételt is növeli. Felesleges összecsapott honlapokba időt fektetni, hiszen ha azok a kereső algoritmusaiba belebuknak, akkor senki nem is fog rájuk kattintatni. A Google-t pedig nehéz és teljesen felesleges is átverni…