Miért hasznos a járműkövetés?

0
167

Az online járműkövetés ma már egy elérhető szolgáltatás, nem kell attól tartanunk, hogy hetekig tart a szolgáltatás üzembe helyezése. Nagyon pontosan és precízen összeállított csomagokból válogathatunk, amelyek minden igényt tökéletesen kielégítenek, legyen az egy magánszemély vagy éppen egy vállalkozás.

A járműkövetési rendszer lényege, hogy az adott gépjárművet teljes mértékben felügyeli. Figyeli annak üzemanyag fogyasztását, útvonalát, aktuális pozícióját, az akkumulátor és az üzemanyagtartály töltöttségi szintjét.

A szállítmányozással és fuvarozással foglalkozó vállalkozások számára véget ér a hadakozás az üzemanyag leszívások, a mellétankolások terén. A szakértő mérnökcsapat által összeállított nyomkövető rendszer a járműkövetés mekkája. Az üzemanyag figyelés olyan mértékben pontos, hogy akár néhány deciliter fogyás is azonnal észlelhető. Ha azt vesszük alapul, hogy egy céges autóflottában van 20 autó, akkor ez már literben mérhető. Mivel az üzemanyag vásárlás nem a legolcsóbb mulatságok közé tartozik, ma Magyarországon azonnal érezhetjük a vállalkozás életében a nem mindennapi költségmegtakarítást. Ha úgy érezzük, hogy bármelyik sofőrünk saját célra is használja a céges autót, esetleg autókat, akkor érdemes a szolgáltatás mielőbbi megrendelése. A járműkövetés cégekbe történő bevezetése számtalan adminisztrációs tehertől szabadítja meg a cégek tulajdonosait és az alkalmazottakat is. Ha azt vesszük alapul, hogy egy havi pár ezer forintos szolgáltatáscsomagról van szó, akkor éppen itt az ideje a váltásnak. Az eddigi útvonaltervezés, az útvonal nyilvántartás már nem igényel a továbbiakban élőmunkát, hiszen azt a rendszer elvégzi bárki helyett. Ha a vállalkozásban az alkalmazottak magán célra is használhatják a céges autót, akkor be lehet állítani egy szintet, amin túl, már önköltséges alapon használhatják az autót. Az egy gombnyomással lekérhető adatok akár egy nap többször is valós számokat küldhetnek a lekérdezőnek. Mindegy hogy a gépjármű éppen hol jár, az adatokat 5 másodpercenként frissítő rendszer azonnal lereagálja a lekérdezéseket.

Miért jó a járműkövetés magánszemélyeknek?

Magánszemélyként sokan úgy gondolják, hogy az ő autójukat ugyan ki akarná eltulajdonítani, hiszen mindig garázsban parkolnak vele. Viszont arra kevesen gondolnak, hogy az autó nem csak a garázsban áll, hanem minden nap használatban van. Ezzel járunk bevásárolni, visszük a gyerekeket óvodába, iskolába, külön órákra, stb. Amikor egy nagyobb bevásárlóközpont parkolójában helyezzük el autónkat érdemes mindig kamera alá parkolni. Viszont ez a megoldás sem nyújt mindig biztonságot. Hiába lesik a kamerák autóját, ha a biztonsági őr éppen az 5 órai tea elfogyasztásában van és nem a monitort lesi. Nagyon kevés idő jut minden lopás esetén a reakcióra.  A járműkövetés szolgáltatások között ma már sok olyan létezik, amely csak alapfunkciókat kínál, azaz nem kell megvenni egy olyan szolgáltatáscsomagot, amelyre valójában nincsen szüksége. A szinte személyre szabott csomagok között olyan is található, amely kimondottan a lopások megelőzésére szolgál. Itt elképzelhető az, hogy Android vagy Iphon készülékére egy azonnali jelet küld a rendszer, ha megtörténik az eltulajdonítás és innentől kezdve a jármű teljes útvonalát rögzíti. Önnek lehetősége nyílik arra, hogy a rendőrséget azonnal értesítve a jármű nyomába eredjenek. A megfelelő SIM kártya és telefon mellett semmi másra nem lesz szüksége, hogy a rendszer üzembehelyezésre kerüljön. Az adót pár óra alatt be lehet szerelni a gépjárműbe így semmilyen hosszabb várakozási időre nem kell számítani. Nem kell attól sem tartania, hogy az autót a kollégák kompletten szétszerelik, hiszen egy nagyon kis adóról beszélünk. Ha úgy érzi, hogy ez Önnek segítséget nyújthat, vagy megkönnyítheti életét akkor érdemes mihamarabb cselekednie, és megrendelni a szolgáltatást. A rendszer extra változata még az üzemanyag fogyasztás kiszámításában is hathatós segítséget nyújt. Érdemes a teljes járműkövetés szolgáltatáspalettát áttanulmányoznia mielőtt a végső döntést meghozná, hiszen lehet, hogy pár száz forint különbséggel extra információkhoz juthat pillanatokon belül. Ha sokszor adja kölcsön az autót barátainak, akkor lehetőség van különböző kulcsok beállítására is, amely minden sofőrt külön figyel, így tudni fogja azt is, hogy ismerősei mely útvonalon használták a legutóbb autóját, így egyszerűen eldönthető egy-egy szabálysértés esetében hogy ki felelős a bírság kifizetéséért.