Home Színes Milyen időnk lesz ma?

Milyen időnk lesz ma?

0
Milyen időnk lesz ma?

Kedden többfelé kell készülni záporra, zivatarra, melyeket helyenként felhőszakadás, jégeső kísérhet. Nyugaton, északnyugaton és zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. Nyugaton jelentősen visszaesik a hőmérséklet, helyenként csupán 14-15°C-os maximumokat mérhetünk, míg keleten, északkeleten 20-24°C-ig emelkedik a hőmérséklet. Szerdán még többfelé lehet eső, zápor, helyenként egy-egy zivatar. Az északias irányú szél erős, a Dunántúlon és északkeleten helyenként viharos lehet. Újra melegszik az idő, az ország nagy részén 22-25°C körüli csúcshőmérsékletekre van kilátás.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden markáns hidegfront hatását érezhetjük, elsősorban a Dunántúlon jelentős hőmérséklet-csökkenésre készülhetünk, ami növelheti a szívpanaszokat, vérnyomás-ingadozást okozhat. Emellett a görcsös fájdalmak, ízületi és reumatikus panaszok is felerősödhetnek, fejfájás, migrén kialakulhat. A nyárias hőmérséklet megszűnik, többfelé jelentősen visszaesik a hőmérséklet, öltözzünk rétegesen!

Közlekedés­meteorológia

Kedden sokfelé kell készülni záporok, zivatarok okozta vizes, csúszós utakra, zivatar környezetében hirtelen lecsökkenő látástávolságra. Többfelé felhőszakadás, jégeső is kísérheti a zivatarokat. Nyugaton, északnyugaton és zivatarok idején erős, viharos lökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását, vezessünk fokozott óvatossággal!

Forrás:index.hu