Milyen időnk lesz ma?

0
302

Kedden többfelé kell készülni záporra, zivatarra, melyeket helyenként felhőszakadás, jégeső kísérhet. Nyugaton, északnyugaton és zivatarok idején erős, viharos lökések kísérhetik az északnyugatira forduló szelet. Nyugaton jelentősen visszaesik a hőmérséklet, helyenként csupán 14-15°C-os maximumokat mérhetünk, míg keleten, északkeleten 20-24°C-ig emelkedik a hőmérséklet. Szerdán még többfelé lehet eső, zápor, helyenként egy-egy zivatar. Az északias irányú szél erős, a Dunántúlon és északkeleten helyenként viharos lehet. Újra melegszik az idő, az ország nagy részén 22-25°C körüli csúcshőmérsékletekre van kilátás.

Orvosmeteorológiai tájékoztató

Kedden markáns hidegfront hatását érezhetjük, elsősorban a Dunántúlon jelentős hőmérséklet-csökkenésre készülhetünk, ami növelheti a szívpanaszokat, vérnyomás-ingadozást okozhat. Emellett a görcsös fájdalmak, ízületi és reumatikus panaszok is felerősödhetnek, fejfájás, migrén kialakulhat. A nyárias hőmérséklet megszűnik, többfelé jelentősen visszaesik a hőmérséklet, öltözzünk rétegesen!

Közlekedés­meteorológia

Kedden sokfelé kell készülni záporok, zivatarok okozta vizes, csúszós utakra, zivatar környezetében hirtelen lecsökkenő látástávolságra. Többfelé felhőszakadás, jégeső is kísérheti a zivatarokat. Nyugaton, északnyugaton és zivatarok idején erős, viharos lökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását, vezessünk fokozott óvatossággal!

Forrás:index.hu