Molett alkalmi ruha a legmelegebb napokra is

0
403
alkalmi molett ruha

A nyáron eljön a partik, kerti bulik, rendezvények, és főleg: az esküvők ideje. Ilyenkor szeretünk úgy öltözni, hogy kitűnjünk a tömegből. Elegánsan és szépen öltözhetünk fel teltebben is, ha pár alapszabályt betartunk.
Az alkalmi ruhák gyakran testhezállóak, “mutatósak”. A közhiedelemmel ellentétben nem kell kiradírozniuk a teltebb nőknek a feszülős anyagukat a lehetőségek közül.
Ha szeretjük a formáinkat, bátran mutassuk meg. Figyeljünk arra oda, hogy a szűk ruhánk anyaga ne legyen puha, elasztikus, inkább olyan anyagot válasszunk, aminek tartása van. Tartózkodjunk a nagyon feszes és nagyon csillogó párosításától.

Szeretni fogjuk a merevítéssel ellátott, karcsúsított, esetleg hasleszorító modelleket.
Az alkalmi ruhák alá lehetőleg válasszunk alakformáló fehérneműt, és ne aggódjunk emiatt: a sztárok is ezt csinálják.
A dekoltázs kiemelésével is játszhatunk, így a legjobb helyre tereljük a figyelmet.
Természetesen nem kell feltétlenül szűkre szabott ruhában feszengenünk, számtalan bő, lazán aláhulló ruha közül válogathatunk. Akiknek nem a modellekéhez hasonló a lábuk, azok a pontosan térdig érő szoknya szabással járnak a legjobban. Ha más szoknyahosszra szavaznánk, inkább a térd alá érő, mint a térdnél rövidebb az ajánlott – bár akinek szép és hosszú a lába, bármit bevállalhat.

Évek óta trend a maxiszoknya, tovább élnek a pár éve szuperdivatos maxi ruhák, jelenleg kicsit rövidebb és oldalt kivágott verzióban terjednek. A plus size mérettel rendelkezőknek tökéletes választás egy ilyen modell.
A nagy felületen egyforma, egyszínű ruhát, vagy a hosszú overallt esetleg feldobhatjuk, ellensúlyozhatjuk pár ékszerrel. Az állatmintás, etno kiegészítők most rendkívül trendiek, egy ocelot mintás karkötő, vagy egy egzotikus, karibi színekben játszó fülbevaló vibrálóvá teszi a megjelenésünket.
Keressünk olyan ruhát, amelynek a belső részén (az oldalvonalon belül) más színű, mintájú betét van, ez ugyanis – klasszikus megoldás – nyújtja az alakot.
Emellett gyakran alkalmazott trükk, amivel a telt hölgyek élnek, hogy a kevésbé karcsú lábszárat formásabbá teszi egy szép magassarkú. Egy alkalmi öltözékhez az is bevállalhatja, aki a kényelemre és a lapos sarokra esküszik.

A kosztümfelső, a bolero minden alkalmi öltözéket feldob. Egy szép nadrágkosztüm akár streccs nadrággal trükkös nőiességével kiemelhet minket a tömegből egy rendezvényen.

Az alkalmi öltözék klasszikus színe a fekete, és ez karcsúsító hatása miatt kitűnő választás. Akkor gondoljuk csak meg, ha egy napközbeni, tűző napon zajló eseményre készülődünk. Melegben a fehér vagy a pasztell az, amiben kellemesen fogjuk érezni magunkat.
És ami a legfontosabb: vegyünk egy pohár pezsgőt – vagy netán egy finom alkoholmentes koktélt a kezünkbe – nevessünk, és érezzük jól magunkat!