Nemzeti Sportparkok: Páty is indul a pályázaton

0
294
NFM: kültéri sportparkot építhetnek a települések
NFM: kültéri sportparkot építhetnek a települések

Július elején jelent meg, többek között portálunkon is, hogy az NFM kültéri sportpark-építési programot indít.  Az program célja, hogy az ingyen használható szabadtéri létesítményekben elsősorban a felnőtt sportolni vágyók tölthessék el aktívan szabadidejüket. A sportparkok építésére augusztus közepéig nyújthatnak be kérelmet a települési önkormányzatok. Régiónkban Páty község pályázik a programra. A pályázat keretében a településen három helyszínen kültéri sportparkokat szeretnének kialakítani. Az egyik park a Füzespatak melletti terület “56-os emlékmű” és az aszfaltozott híd közé eső része, a másik az Arany János utcai játszótér területe, a harmadik pedig a Sportpálya területe lenne. A pályázathoz az Önkormányzat önrészt nem biztosít.

A pályázat keretében 150, 150 ill. 90m2, kültéri gumi talajburkolattal ellátott parkot szeretnének létrehozni. A sportparkokban az alábbi sportolási lehetőségekre lenne lehetőség, illetve az alábbi gyakorlatokhoz lenne biztosított az eszközpark:
húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, hasizom erősítés, hátizom erősítés, létramászás, lépcsőzés, függeszkedés….

A támogatás odaítéléséről a nemzeti fejlesztési miniszter egyedileg dönt az előkészítő bizottság javaslatának beérkezését követő 30 napon belül. Az előkészítő bizottság 2016.aug. 15-én kezdi meg munkáját.

Bővebb információ: http://paty.hu/hirek/palyazat-sportparkok-letrehozasara