Repülőjegy Amszterdamba – erre figyelj, ha oda utazol

0
370
Amszterdam repülővel

A nyár nem jelenti azt, hogy a kirándulást muszáj a tengerpart mellé szervezni. Persze nagyon sokan vannak, akiknek a nyaralás 10 napos semmittevést jelent a sós és kék víz mellett, ám sokaknak nem merül ki ennyiben a pihenés és ők inkább vágynak valami „mozgósabb” kirándulásra. Sokaknak a kikapcsolódást, a feltöltődést az jelenti, ha más országok, más városok, más népek kultúrájával ismerkednek, ezért például minden évszakban egy európai nagyvárost látogatnak meg. Nem rossz ötlet, lehet találni olcsón repülőjegyet, akár egy hirtelen jött hosszú hétvégére is érdemes így elutazni, de akár egyhetes kirándulásokat is tervezhetünk.

Járjuk körbe így Európát, ismerjük meg szomszédainkat. Legyen az első úticélunk például Amszterdam, a repülőjegy Amszterdam városába a paravion.hu munkatársai szerint is kedvező – akkor, ha időben megvásároljuk! Ismerkedjünk Amszterdammal és a kiutazási lehetőségekkel.

A holland város legfőképpen a csatornahálózatról és a gazdag holland művészetről ismert, de nem szabad elfelejtenünk a virágokat, a biciklit és az építészetet sem. Sokan azt mondják, hogy szinte otthon érzik magukat Amszterdamban, aminek oka az lehet, hogy a város olyan hangulattal rendelkezik, amely rögtön otthonná varázsolja. Például a csatornákon átívelő kis hidak, amely rögtön egyfajta bájt ad a városnak, vagy a rengeteg virág, a parkok, a víz és a rengeteg biciklis.

Aki amellett döntött, hogy a repülőjegy Amszterdam városába szóljon az idén nyáron, az találja ki előre a programot és foglaljon online jegyeket például a múzeumokba. Ha már ott vagyunk, akkor nem szabad kihagyni a Van Gogh Múzeumot és a Rijskmuseumot sem. Ezeknek a szépművészeti múzeumoknak évente több milliós a forgalmuk, tehát valóban megérhet egy látogatást. Ha már múzeum és érdekesség, akkor nem szabad elfeledkezni a Szexmúzeumról vagy a Hasis és Marihuána múzeumról sem. Ha Amszterdam és Hollandia, akkor biztosan mindenkinek eszébe jutott a legális marihuána fogyasztás, hát miért ne lehetne ilyen múzeum a városban?!

Az amszterdami utazásunk egyébként lehet rendkívül olcsó, de belefuthatunk drága utakba is. Itt most nem csak a repülőjegy áráról van szó, de természetesen azzal kell kezdeni a spórolást. Érdemes előre gondolkodni, hogy mikor szeretnénk utazni, hiszen akkor a repülőjegy Amszterdamba se lesz annyira drága, sőt!
Elsősorban figyelembe kell venni a foglalás előtt, hogy honnan szeretnénk utazni és hogy fapados vagy hagyományos légigtársaság járatát válasszuk. Amszterdamba egyébként felesleges hagyományossal utazni, hiszen nincs is olyan messze, hogy kényelmetlen lenne a fapados, és ha csak egy hétvégére vagy pár napra utazunk, akkor az is megesehet, hogy feladott poggyászra sem lesz szükség, tehát tényleg elég olcsón vásárolhatunk repülőjegyet. Érdemes megnézni a közelben lévő, külföldi légitársaságok honlapjainak kínálatát is, hiszen lehetséges, hogy például Pozsonyból vagy Bécsből olcsóbban találunk jegyet, és oda is könnyen és olcsón kijuthatunk.

A repülőjegy vásárlása esetében Amszterdam városába, egyszerűen előre kell gondolkodni, és foglalni, vagy az utolsó pillanatban választani repülőjegyet. Az is megeshet, hogy váratlanul tudunk begyűjteni egy pár szabadnapot az utazáshoz, ilyenkor körültekintően kell keresni a járatok közül, de lehetséges, hogy valamilyen last minute olcsó jegyre futunk rá. A lényeg minden esetben az, hogy nem annyira drága a repülőjegy Amszterdam városába, csak ügyesnek, okosnak és leleményesnek kell lenni, odafigyelni a részletekre, és az akciókra. Aztán pedig már csak a város hangulatát kell élvezni és mélyen elraktározni magunkban.
A következő alkalommal hova utazzunk?