Home Színes Solymári pénzintézet a közös értékteremtésért

Solymári pénzintézet a közös értékteremtésért

0

Magyarországon az első olyan pénzintézet, amely a profitot vadonatúj – az ökoszférával és a jövő generációkkal kibővített módon értelmezi, a MagNet Magyar Közösségi Bank, mely 12 budapesti fiókja mellett Solymáron is várja a helyi és környékbeli lakosokat és vállalkozásokat. Honnan jött az ötlet, hogy Magyarországon pont egy átláthatóságra, fenntarthatóságra, közösségiségre épülő pénzintézetet hozzanak létre? Miben más egy közösségi bank?
Tizenöt éves takarékszövetkezeti, majd HBW Express Bank név alatt futó működésre tekint vissza a MagNet Bank, amelynek vezetősége 2008-ban találkozott a tudatos pénzkezelés gondolatkörével. Ekkor már érezhető volt: itt az idő a változtatásra, a hagyományos bankolás újragondolására. A Bank vezetői elgondolkodtak azon, hogy a megváltozott körülmények milyen új értékrend kialakulásához vezetnek:
– milyen stratégia szolgálná még inkább a biztonságot és a stabilitást,
– meg lehet-e úgy változtatni a banki működést, hogy a társadalmi felelősségvállalás és az átláthatóság is hangsúlyos szerepet kapjanak,
– be lehet-e vonni a fontos döntésekbe a Bank ügyfeleit,
– ki lehet-e használni a közösségekben rejlő erőket?

2010 áprilisára a nyilvánosság elé léphetett az első hazai újbank.
„A felvállalt úttörő szereppel a bank célja, hogy kiutat mutasson stabil és megbízható üzleti modelljén keresztül a gazdasági válságban erős hitelvesztéstől szenvedő pénzpiac szereplőinek, és a forrásokban szűkös vállalkozásoknak egyaránt.” – állt a bank sajtóközleményében.

A MagNet Bank a közösségi betét- és hiteltermékek mellett a hagyományos banki szolgáltatások teljes skáláját kínálja ügyfeleinek. Amellett, hogy a bank Várhegy utcai solymári fiókja kedvező lakossági számlavezetéssel és vállalati ajánlatokkal, hiteltermékekkel várja ügyfeleit, versenyképes kamatokat is kínál, mindezt hosszú nyitva tartás mellett.
A közösségi bank megjelenésének az egyéni jó érzésen túl, gazdasági jelentősége is van;
hitelezni tud társadalmilag hasznos, a fenntarthatóság alapértékei mentén működő üzleti vállalkozásokat, és civil szervezeteket, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és társadalmunkra.

Első hazai újbankként először döntött úgy a pénzintézet, hogy az átláthatóság jegyében kiszámítja, és ügyfelei tudomására hozza, hogy mekkora összeggel járultak hozzá a bank teljes éves eredményéhez. Az ügyfelek egy közösség felelős tagjaiként döntést hozhatnak a rájuk eső nyereségrész felhasználásáról, s meghatározhatják, hogy a bank milyen társadalmi kezdeményezéseket támogasson (Közösségi Adományozási Program – KAP).
A bank aktív társadalmi szerepvállalása nem csak a KAP Programban mutatkozik meg. A solymári fiók aktívan vesz részt a város életében. Így már több alkalommal működött együtt a Solymári Vöröskereszttel Véradásokon, máskor gyerekjáték- és könyvgyűjtésben is segédkezett Gyereknap és Karácsony alkalmából. A fiók részt vett solymári tűzkárosult családoknak felajánlott pénzadomány gyűjtésében is.

A MagNet Bank célja azt a felemelő érzést nyújtani ügyfeleinek, hogy felelős pénzügyi döntéseikkel sokat tesznek az emberekért, a társadalomért és közvetlen környezetükért. Ezt felismerve, a MagNet Bankot választotta számlavezető bankjának a solymári csatornahálózatot és szennyvíztelepet üzemeltető Közcsat Kft is, valamint számos solymári szervezet működik együtt a MagNet Bankkal. Már több alkalommal részt vettek a bank Közösségi Adományozási Programjában a solymári óvodák alapítványai: a Gyermeklánc Alapítvány és a Pitypang Alapítvány, a solymári általános iskola alapítványai: a Dauner-Ringler Alapítvány és a Corvinus Alapítvány, valamint a Solymári Helytörténeti Alapítvány is szoros kapcsolatban áll a pénzintézettel.

Célunk, hogy bankunk a méretéhez képest jelentős mértékben járuljon hozzá a „közjavak” gyarapításához, az értékteremtéshez, másrészt úttörőként a hazai bankpiacon irányt mutasson ügyfeleinek is a felelős gondolkodáshoz, gazdálkodáshoz.

További információért keressen bizalommal bennünket a solymári bankfiókban, ahol banki tanácsadóink segítségére lesznek! Legyen tagja a solymári MagNet közösségnek Ön is!
MagNet Magyar Közösségi Bank zrt.
Cím: 2083 Solymár, Várhegy u. 1.
Telefon: +36 1 428-8813
Honlap: www.magnetbank.hu