Számos dolgot figyelembe kell venni, amikor állást keresünk!

0
475

Manapság a munkaerőpiac igencsak telített lett, ezzel együtt az elhelyezkedés is egyre nehezebb, azoknak is, akik felsőfokú végzettséggel rendelkeznek. Egyes cégeknél is egyre magasabbak az elvárások, egy-egy pozíció meghirdetésekor. Az alábbi követelményeket is elvárhatják a vállalatok: jó kommunikációs készség, empatikus hozzáállás a munkavégzéshez, megfelelő idegen nyelvtudás, pontosság, megbízhatóság, és precizitás.

Azonban nem csak a tanulmányok számítanak a munkaerőpiacon, és a munkahelyen, hanem az adott szakmában eltöltött tapasztalati évek száma is. Ha megnézünk egy álláshirdetést, gyakorlatilag sokszor olvashatjuk a következő mondatot. Tapasztalattal rendelkező munkatársat keresünk.

A tanulás mellett nagyon fontos a megfelelő gyakorlat megléte is. Amikor megpályázunk egy állást, oda kell figyelni minden apró kis részletre is. Alaposan olvassuk el a hirdetést, hiszen vannak olyan vállalatok, amelyek motivációs levelet is kérhetnek tőlünk. Lényeges szempontnak tekinthető, hogy a motivációs levél nem összekeverendő az önéletrajzzal. Egyébként az önéletrajzot is sokan sokféleképpen készítik el.

Ha nem tudjuk pontosan, hogyan kell elkészíteni az önéletrajzot, találhatunk a helyes kitöltésre mintát a világhálón.

Ha külső segítséget is igénybe szeretnénk venni, ne szégyelljünk támogatást kérni barátainktól, ismerőseinktől, vagy családtagjaiktól. Azonban fontos, hogy az interjúztatók figyelmét felkeltse akár az önéletrajz külleme is. Apró dolgoknak számítanak ezek, azonban szinte az életünk, és a megélhetésünk is múlhat mindezeken. Ameddig nem találunk számunkra megfelelő állást, érdemes a területileg illetékes Munkaügyi Kirendeltségbe beregisztrálni, így nyilvántartanak minket, mint álláskeresőket, és ha van munkalehetőség, azonnal értesítenek bennünket a megadott elérhetőségeink egyikén.

Érdemes a Munkaügyi Központtal együttműködni, hiszen az ott dolgozók mindent megtesznek annak érdekében, hogy mi minél hamarabb munkába tudjunk állni. Sőt, a pályakezdőknek még karrier tanácsadást is szervez a Központ, azért hogy a fiatalok tisztán lássák jövőképüket, és könnyebben helytálljanak majd a mindennapokban. Azonban mi is tehetünk annak érdekében, hogy minél hamarabb állást találjunk.

A technológiának köszönhetően akár már otthonunk kényelméből is böngészhetünk a különböző lehetőségek közül. Releváns tatabányai álláshirdetés található a Dunántúlon. A fizikai munkák között megtalálható csomagolómunka is. Ez a munkakör leginkább a férfiak számára lehet kedvezőbb, de akár nők is jelentkezhetnek az állásra.

A gyorsaság a legfontosabb ennél a munkánál, valamint általános iskolai, és középiskolai végzettség is szükséges a munkavégzéshez. A tevékenység általában 8-12 órát vesz igénybe az alkalmazottól. Lehet jelentkezni akár sofőri pozícióra is. A nagyvállalatok külföldre is szeretnek terjeszkedni, és ehhez termékeket exportálnak különböző országokba.

Ahhoz, hogy a termékek sértetlenül megérkezzenek az adott célországba, sofőrre van szükség. A vezetői engedély megléte ehhez a munkához nélkülözhetetlen, azonban megfigyelhető, hogy napjainkban a jogosítvánnyal rendelkező személyek már előnnyel indulnak a munkaerőpiacon.

Nem csak sofőri, de akár marketinges, és ingatlanközvetítői állásokhoz is kellhet jogosítvány, ami persze érthető, hiszen az ügyfelekkel való találkozások időhöz vannak kötve, és a tömegközlekedés sokszor kiszámíthatatlan. Számos más állásajánlatot is találhat a www.facebook.com/TatabanyaAllas oldalunkon. Sok szerencsét kívánunk az álláskereséshez!