Home Színes Szingapúr modern látnivalói

Szingapúr modern látnivalói

0
Szingapúr modern látnivalói
Szingapúr modern látnivalói

Szingapúr az egzotikus, mégis monumentális nagyvárosok rajongói számára remek választás. A délkelet-ázsiai térség izgalmas területe, ahol rengeteg látnivalóval találkozni. A hatalmas felhőkarcolók és modern épületek mellett a szentélyek, a nyüzsgő piacok éppen úgy megtalálhatóak, mint a különleges, zöldellő parkok. A statravel.hu szakemberei szerint Szingapúr egyre nagyobb népszerűségnek örvend a távoli úti célok között keresgélők körében. Nézzük, melyek azok a látnivalók, melyeket semmiképpen nem érdemes kihagyni akkor, ha Szingapúr területén járunk!

Városnéző óriáskerék

Angliai mintára 2008-ban készült el a Singapore Flyer, mely 28 darab légkondicionált kapszulával várja a turistákat. 165 méteres legmagasabb pontjáról jó időben akár Malajzia határ menti területei is láthatóak. Eredetileg az óra járásával ellentétesen mozgott a kerék, de a feng shui mesterek azt javasolták, hogy ezt érdemes lenne megváltoztatni, amire a felavatás után sor is került. Alapjaként egy többemeletes komplexum szolgál, ahol számos lehetőség kínálkozik a szórakozásra.

Szingapúr legizgalmasabb szállodája, a Marina Bay Sands

Nem csak Szingapúr, de bátran állítható, hogy a világ legizgalmasabb szállodájával találkozhatnak a látogatók a városban. A három 55 emelet magas torony tetején egy összefüggő, hajó alakú alap nyugszik, amely 65 méterre nyúlik a mélység fölé. Kaszinók, több ezer szállodai szoba, múzeum és bevásárlóközpont is helyet kap a komplexumban. A Sky Park névre keresztelt tetőtér 340 méteres hosszúságával fantasztikus kilátást biztosít. A tetőtéren egyébként egy 150 méter hosszú medence is helyet kap, amely az 190 méteres mélység fölött helyezkedik el.

Szingapúri állatkert a természet szerelmeseinek

Több mint 2800 egyednek ad otthont Szingapúr állatkertje, ahol 300-nál is több állatfajt csodálhatnak meg a látogatók. A tervezők különös hangsúlyt helyeztek arra, hogy az állatok természetes környezetükhöz leginkább hasonlóban kapjanak helyet, és igyekeztek rekonstruálni az eredeti életkörülményeket. Etetések és előadások egyaránt a programok között szerepelnek, de az igazán felejthetetlen élmény mégiscsak a 26 hektárnyi őserdőben való séta. A várost jól ismerő STA Travel szerint messze a legjobb attrakció a Night Safari: a délkelet-ázsiai állatvilág jelentős része éjszakai ragadozó, így a napszállta utáni sötétben figyelhetők meg. Valódi élmény a repülő mókusok vagy az egér-őzek közti séta!

Város a kertben

„A kertek városából legyen város a kertben!” – ez volt a kormány célkitűzése akkor, amikor megálmodta a Gardens by the Bay projektet. A park 101 hektáron terül el és világszinten is egyedülálló nevezetességeket rejt magában. A szuperfák este fényárba borulnak és egyfajta futurisztikus jelleget kölcsönöznek az egész területnek. Látványosságuk mellett a napenergia és az esővíz gyűjtése terén is kiemelkedő építménynek számítanak. A kert üvegházában olyan növényekkel lehet találkozni, amelyek a tengerszint felett 2000 méterrel találhatóak meg. A búra alatt mesterséges hegy kapott helyet, ahová liftekkel lehet feljutni. Egy másik üvegházban mediterrán vidékek növényvilágával ismerkedhetnek meg a látogatók.

River Safari: fókuszban a folyók csodálatos világa

Ha az előző monumentális nevezetesség nem lett volna elég, akkor a természet szerelmesei a 2013-ban átadott River Safari keretein belül fedezhetik fel a folyók világát. A parkban a világ nyolc híres folyójának mását építették meg, ahol több száz édesvízi hallal is lehet találkozni. A családbarát program során igazi világjáró utazásban lehet részük a látogatóknak, akik többek között macskahalakat, lamantinokat, rájákat vagy vidrákat is megcsodálhatnak. A látvány lélegzetelállító. Szingapúr egyedülálló programkínálatának kihagyhatatlan részét képezi a River Safari.