Szövetminták szállítása

0
543

Számos lombikbébi program sikere, betegség diagnosztikai vizsgálata és kezelése azon múlik, hogy rendelkezésre áll-e a kívánt hőmérsékleten a betegtől vett szövetminta. Jelentős felelősségvállalás jut arra a szereplőre, amely a mintavevő intézményből a beavatkozást, vizsgálatot végző intézménybe eljuttatja a reprodukciós és diagnosztikai mintát. Nem csak a megfelelő jármű megléte, illetve a speciális szállítóedény, de a szakértelem és korrekt emberi kapcsolatok is hozzájárulnak a sikeres szállításhoz.

Magyarországon és az Európai Unió tagállamaiban is gyakori, hogy az egészségügyi mintavétel és a szövetminta feldolgozása nem ugyanazon intézményben történik. A két hely között ugyanis lehet akár több száz, vagy több ezer kilométer távolság is, a korszerű laborműszerek magas ára nem teszi lehetővé, hogy minden városban ugyanolyan berendezés a rendelkezésre álljon. Olyan magánkórházak, illetve speciális ellátást biztosító intézetek jöttek létre egy-egy régióban, amelyek az egész országot érintő egyedüli szolgáltatást nyújtanak, és azok igénybevételéhez nem minden esetben szükséges a személyes jelenlét. A levett szövetmintát azonban elengedhetetlen, hogy a legmegfelelőbb időben és minőségben eljuttassák egyik helyről a másikra.

Ezt a feladatot a TamTraCo munkatársai a legszakszerűbb módon végzik el. Legyen szó bioptátumokról, diagnosztikai és szövetmintákról, a mélyfagyasztott szövetek felhasználása különböző hőmérsékleten történik, így más módon szükséges szállítani őket, hogy minőségüket maradéktalanul megőrizzék. A testmelegtől a mélyfagyasztott állapotig minden hőmérsékleten biztosítani tudják a szövetek szállítását. A megbízó által meghatározott időben a minta típusa által megkövetelt szállítóedényben és szállítási körülmények között végzik a feladatot. A minta levételi helyétől a vizsgálat helyére való eljuttatásban élen járnak, így a leggyorsabb szállítási módszer megvalósulására van lehetőség. A megbízók a legtöbb esetben azoknak az intézeteknek az ügyfelei, akikkel partneri szerződött viszonyban állnak, így a legtöbbször az intézmény ajánlja a céget, amelyik leveszi és feldolgozza a mintát. Előfordul az is, hogy az interneten keresztül találnak rá az ügyfelek a lehetőségre. A kapcsolatfelvétel után tájékoztatják az ügyfeleket a szállítással összefüggő tudnivalókról, ismertetik a szállítás menetét és a szolgáltatás árait. A cél, hogy az ügyfelek számára leegyszerűsítsék a mintavételt követő folyamatot.