Home Színes Tanácsok az esküvői fotózás helyszínének a kiválasztásához

Tanácsok az esküvői fotózás helyszínének a kiválasztásához

0
Tanácsok az esküvői fotózás helyszínének a kiválasztásához

Sok pár azt gondolja, hogy az esküvői fotós lefoglalásával már letudta a fotózás megszervezésével kapcsolatos összes feladatot, és a legfontosabbra – az esküvői fotós helyszínre – nem szoktak gondolni. Az alábbiakban néhány tanáccsal igyekszünk a számukra segíteni:

Kérjék a fotós segítségét:

Ha a kiválasztott fotósuk tapasztaltabb, akkor a környék ismert helyszínein már biztosan fotózott, így valószínűleg tud olyan helyszínt ajánlani, amely megfelel Önöknek is, illetve ami számára is kedvező, mert ott otthonosabban tud dolgozni.

A helyszín csak keretet ad

Az esküvői fotós helyszín csak keretet ad a fotózáshoz, de az elkészülendő fotóknak Önök tudnak valódi tartalmat adni, így a helyszín kiválasztásánál sokkal fontosabb, hogy a fotózáson motiváltak legyenek. Ha sugárzik az érzelem az Önökről készült fotókon, akkor bizonyos keretek között majdnem mindegy, hogy hol készültek a képek.

Persze azért fontos a helyszín is

A fotózás helyszínének fontosságát persze nem lehet elbagatellizálni, ezért azt javasoljuk, hogy olyan helyszínt válasszanak, amely tükrözi a személyiségüket. Lehet szó egy kastélyról, vagy egy gyárépületről az a legfontosabb, hogy az adott közegben képesek legyenek feloldódni.

Időben gondoskodjanak a helyszín lefoglalásáról

Ha olyan helyszínen fotóznak, ahol foglalni kell, akkor azt időben tegyék meg. Általában ez a feladat a párokra szokott hárulni, de ha fotóssal együtt úgy látják, akkor ő is lefoglalhatja a helyszínt.

Nemcsak szép helyszín, hanem szép fények is kellenek

Ha adott egy szép helyszín, attól még nem biztos, hogy a fotózás egyéb körülményei is jók lesznek. Például egy szép tóparton tűző napsütésben nem lehet jó fényképeket készíteni, mert a nap úgynevezett kemény fényt sugároz. Ha szép fényeket akarunk, akkor a kora reggeli, vagy késő délutáni órákra kell szervezni a fotózást, esetleg érdemes a kreatív fotókat egy impozáns épületbe – beltérbe bevinni. Ha mindenképpen szabadtéri fotózást szeretnének, akkor olyan helyszínben érdemes gondolkodni, ahol vannak árnyékot adó fák, vagy épületek.

Legyen egy B terv, ha szabadtéri fotózást szeretnének

Ahogyan a szabadtéri szertartás megtartásának, úgy a szabadtéri esküvői fotózásnak is akadályt szabhat a rossz időjárás, ezért B tervként érdemes egy impozáns, vagy patinás épületet is keresni, ahol rossz idő esetén beltérben is meg lehet valósítani a fotózást.

A fotós helyszín közel legyen a szertartás helyszínéhez

Az esküvő napján általában minden perc be van osztva, ezért nem érdemes a fotózás helyszínét messze vinni a szertartás helyszínétől, hacsak nem másnapi kreatív fotózást választanak. Maximum néhány tíz kilométernél nem érdemes messzebb elmenni egy jó helyszín kedvéért sem.

Kerüljék a nagyon felkapott helyeket

Van néhány olyan esküvői fotós helyszín, amely túlontúl felkapott, ezért főleg az esküvői főszezon közepén az esetek nagy részében a fotózás alkalmával a helyszín egy-egy attraktív része körül tumultus alakul ki – ebbe a tumultusba nemcsak a fotózkodó párok, hanem akár a turisták is beleértendők – ilyen körülmények között pedig nagyon nehéz feloldódni. Persze van, akit nem zavar a nagy tömeg, sőt sokakat inspirálja a sok ember, számukra megfelelő lehet egy felkapott helyszín.

Ha lehet, akkor a természetben is készüljenek képek

Ha az időjárás engedi, akkor mindenképpen érdemes a természetben is készíteni néhány fotót, főleg egy tavaszi esküvő alkalmával, de néhány fotó erejéig még akár télen is ki lehet merészkedni a szabadba.