Vácon az idegenforgalmi szakmában sok üres állás van

0
415
Állások Vácon
Állások Vácon

Jó tudni, ha éppen munkát keresünk, hogy sok az üres állás Vác városban és a környező Duna-parti településeken. Az idegenforgalmi célpont egész évben várja a turistákat, akiknek hova máshova vezetne az útja, mint egy jó étterembe, egy híres helyi kocsmába vagy cukrászdába, ahol kellően megpihenhetnek. Az álláshirdetéseket böngészve az lehet az érzésünk, pincérből, pultosból, szakácsból, szállodai kisegítőből szinte sosem elég – és valóban, a szakvégzettséggel rendelkező munkanélküliek most megtalálhatják az új állásukat.

Aki tapasztalt, előnyösebb helyzetbe kerülhet. Ám sokszor kitétel az idegen nyelv ismerete is. A betöltetlen munkakörök azonban olyan változatosak, hogy érdemes a vendéglátással most barátkozóaknak is átpörgetni a kínálatot, Vácott most egyszerűbben lehet rátalálni egy jó ajánlatra.

Ez az állás Vác környékén hiányszakma

Sokszínűség és változatosság – ezt kínálja egy idegenforgalmi állás Vác belvárosában, de, akár a környező kisebb településeken is. Azonban ezek a munkakörök teljesen eltérnek a megszokott 8 órás teljes munkaidőtől, ugyanis a túlóra, főleg szezonális időszakban borítékolt. Ezért is értékelik és részesítik előnyben a munkáltatók azokat, akik már több éve a pályán mozognak, hiszen felügyelet nélkül és szinte minimális betanítási idővel bízhatják meg őket feladatokkal.

Nem meg meglepő, hogy a pincér az egyik legjellemzőbb hiányszakma Vác és környékén. Nagy mennyiségű vendéglátó hely tudja csak tartani a lépést az ide érkező turistákkal, ráadásul gyakori célpont a magyarok körében is a település. A munkáltatók helyzetét nehezíti a külföldre vándorló munkaerő, ám, van olyan is, aki csupán újítani, bővíteni szeretné alkalmazotti körét, ezért hirdeti meg a pincér állást. A tapasztalt, idegen nyelven jól kommunikáló munkakeresőket nagyobb eséllyel hívják vissza a jelentkezést követően.

Szinte azonnali kezdéssel keresnek pultost a Duna-parti településeken. Vác belvárosa mellett a környék falvaiban is sok az üres állás. Egy forgalmasabb turista-időszakban itt is erős munkatempóra számíthatnak a munkavállalók, olyanra, akár egy nagyobb városban esténként vagy hétvégéken.

A szakács munkakörhöz jellemzően szakvégzettséget kérnek a foglalkoztatók, így, talán egy kezdőre kisebb eséllyel vár állás Vác területén. A megfelelő tapasztalat biztosíték a munkáltatónak, hogy jól választott a jelentkezők között. Ha nem találjuk elég impozásnak az önéletrajzunkat, próbáljunk meg részmunkaidőben munkát találni, vagy bármilyen más módon gyakorlatot szerezni, ez ugyanis nagyon fontos a váci idegenforgalmi elhelyezkedésben. A cukrászok esetében is azt látjuk, hogy pályakezdők kisebb eséllyel indulhatnak a pozícióért. Azonban a fokozott igényre való tekintettel megeshet, hogy most egy fiatal friss diplomás is jó munkához jut.

Itt minden korosztály állást találhat

Az idegenforgalmi állás Vác városban az egyik legnépszerűbb, ha a munkahelyre való jelentkezők számát vesszük figyelembe. Valószínűleg ebben szerepet játszik az, hogy nem feltétlenül végzettség alapján választanak a munkáltatók, több esetbe elfogadják azt is, ha valaki “csupán” tapasztalatot tud felmutatni. Itt előnybe kerülhetnek olyan korosztályok is, akik egyébként a munkaerőpiac szélére sodródtak volna. Ha megkérdezünk egy főnököt, biztosak lehetünk abban, hogy inkább egy gyakorlott pincért választana, mint egy lelkes kezdőt, legfőképp a sürgős esetekben. Azonban ma már elképzelhetetlen egy étterem vagy egy kávézó idegen nyelvet beszélő kiszolgálók nélkül, ezért a fiatal, pályakezdők sem érezhetik hátrányban magukat.