Válasz érkezett a NIF-től: 2018-ra ígérik a villamosítást….

0
175
Az esztergomi vonal miatt ritkulhatnak a Balaton felé tartó járatok
Az esztergomi vonal miatt ritkulhatnak a Balaton felé tartó járatok

A PilisCentrum.hu két nappal ezelőtt kérdéseket fogalmazott meg mind a NIF mind a MÁV felé. A kérdéseink az alábbiak voltak az esztergomi vonallal kapcsolatosan:

Milyen viszonylatokban emelkedett az utasszám 30%-ot?
Teljes viszonylatban, vagy csak az új megállókban?
Be lehet tekinteni a mérési adatokba?

Hol tart a villamosítás?  Jelen pillanatban a projekt még az “előkészítés alatt” listában sem található a NIF Zrt honlapján

MÁV – Jelen pillanatban parlagfűvel teliek a régió vonalai.
Miért nem végezték el a törvényben július 1-ig meghatározott időpontig a parlagfű mentesítést a MÁV-hoz tartozó vonalakon? Mekkora büntetést fizettek eddig ki az el nem végzett mentesítés miatt?

Tegnap este a NIF-től érkezett egy telefonhívás miszerint ma válaszolnak a PilisCentrum.hu portál által feltett kérdésekre. Telefonban elmondták, hogy már azóta kikerült a nif.hu-ra az információ, és csak technikai malőr miatt nem frissült az említett menüpont.
Ennek ellenére nem kaptunk írásos választ. ezért ma a facebook 10-es út csoportban, megkértem Loppert Dánielt a NIF kommunikációs igazgatóját, hogy nézzen utána miért nem kaptuk meg a hivatalos írásbeli választ, az alábbi választ adta:
“Előkészítő munkálatok, amelyek még nem érintik a pályát már elindultak, jövő héten lesz alapkő letétel Esztergomban (az esztergomi állomás felújítása is a projekt része), akkorra próbálok minél több információt beszerezni a munka ütemezéséről.”
Telefonban elmondták, hogy a kérdések nagy részében: utasszám emelkedések, javítások, parlagfűhelyzet a MÁV illetékes válaszolni.

A NIF honlapján fellelhető információk alapján a villamos felsővezeték Rákosrendező és Esztergom közötti szakaszon várhatóan  2017. végéig elkészül. A további létesítmények kivitelezése várhatóan 2018-ban fog véget érni.
A fejlesztés keretében kiépítik a villamos felsővezetéket Rákosrendező és Esztergom között, a korábban felállított oszlopok felhasználásával. Emellett Esztergom külterületén új vontatási alállomás létesítül valamint egyebek mellett a klotildligeti és dorogi felvételi épület átépítése mellett kiépítésre kerül  a buszforduló szintén Dorogon. A beruházás során az esztergomi állomás és a felvételi épület is átépítésre kerül, valamint  az autóbuszpályaudvart a vasútállomás mellé helyezik át.

A MÁV válaszára még várunk, amint megérkezett közzétesszük azt is.